Imorgon blir det närkontakt Björn Gustavsson

Då var det Äntligen dax för mig och Lovisa att gå till Intiman och titta på vår tids skönaste komiker imorgon. Medverkande i showen är Björn, Måns, Soran och Özz. Kommer bli en fantastisk kväll!


Idag har jag jobbat för Creative Events på Berns. Det var ett roligt evenemang. Kul var också att träffa personalen på Berns igen som man inte träffat på hela sommaren. Killarna i bandet Hoffman Circus var också på plats. Asgoa killar som har en skitskön humor! Kommer sakna alla i Svedala när jag är borta.

Nu sitter jag hemma hos Magnus. Han bara jobbar och jobbar. Igår var jag teknisk som bara den och fick igång tvn och alla kanaler. Idag däremot så funkar det inte alls. Crap! Tänkte att jag skulle sett på Idol. Idol har verkligen fått töntfaktor Hög men det är i alla fall roligt och underhållande att titta på. Jag praktiserade på Wallmans Salonger för 1½ år sedan där Linda Pritchard då jobbade. Jag måste ju hålla på henne i årets tävling! :) Hon har verkligen en grym röst och gjorde många helt fantastiska framträdanden där!
 
Här är hennes Myspace

Nu blir det film! /ThereseGoesAbroad


Bor numer på Lidingö suckers!

För tre timmar sedan bodde man på Rådmansgatan men har nu flyttat över till Lidingö. Jag bor hos Magnus under min sista tid i Stockholm. Han är verkligen en helschysst kille! Mycket glad och tacksam över att jag får bo här. Han har nu tilldelat mig en skål med god glass också! Kan det bli bättre? Imorgon ska jag vara på plats vid Berns kl. 07.00 så egentligen borde jag ju sova nu. Fastnade dock framför en film här. Nämligen denna.



Riktigt skön film!

Nu blir det snart sängen! Ska vara lite social!

/ThereseGoesAbroad

Kvällen är ännu ovis

Så..var ska jag ta vägen ikväll? Vännen jag bor hos ska få hem lite trevligt sällskap och jag har lovat att hålla mig lite borta. Frågan är då bara Var?! Ringt runt lite men får inte riktigt napp. Nu smsade jag till och med en kille som jag bytte nummer med på Grodan för 1 månad sen och undrade om vi skulle ta en öl. Vi får se hur det blir...kvällen är som sagt ovis och jag fasar för att jag inte kommer att få lägga mig i tid. Börjar jobba 07.00 imorgon.

/ThereseGoesAbroad


Jag riktigt längtar!

Jag längtar efter Therece
Jag längtar efter äventyr
Jag längtar efter att få uppleva ett nytt land
Jag längtar efter varmt klimat
Jag längtar efter våra tjejiga kvällar på vinbarer
Jag längtar efter att få dricka drinkar på planet
Jag längtar efter att springa ikapp på stranden
Jag längtar efter gemenskapen
Jag längtar efter att snacka dålig engelska
Jag längtar efter att få snacka skit med dig om vad som hände igår
Jag längtar efter att få köra bil på fel sida
Jag längtar efter att höra dig skrika: Nej! Det är vänstertrafik!
Jag längtar efter att börja jobba
Jag längtar efter våra upptäcksfärder
Jag längtar efter vår bostad
Jag längtar efter galna shoppingrundor

Jag längtar efter Dig


The time of my life! Ingen kan slå vår tid tillsammans!

Snart bär det av Therece och vi kommer få en grym resa!

/ThereseGoesAbroad


Ok! Jag ger mig hän åt en inaktiv dag!

Ok, ok! Jag ger efter!
Nu orkar jag inte vara stressad över att inte ha någonting att göra längre. Jeansen, skjortan och västen har nu bytts ut mot mjukisbrallor och en "jag skulle aldrig visa mig ute i" T-shirt. Kilade en snabbis till Wasahallen och införskaffade lösviktsgodis och en annanas. Jag är verkligen svag för lösviktsgodis vilket de inte har i Australien. Jag hittade som tur var denna sida på webben. Den heter Hemlängtan och där finns allting från dalahästar till Gott&blandat att beställa. Ett tips för er som ska ut i vida världen.

Nedanstående ska jag nu ägna mig åt resten utav eftermiddagen.

 
Är inte Paint underbart att arbeta i amatörer?

/ThereseGoesAbroad
 



12 dygn, 23 timmar, 21 min och 32 sek till Avfärd!

Hittade en rolig nedräknare på en internetsida här om dagen. Så nu kan ni alla följa nedräkningen till vår resa. Ni ser den högst upp i vänstra hörnet!
Det är ju vår i Australien när vi kommer dit. + 22-23 grader C. Hittade inte tecknet för grader! *Skratta* Man kanske skulle införskaffa någon ny, snygg bikini?

Hade jag 1200kr att lägga på en bikini skulle det definitivt blivit denna från Nelly!

Nelly.com

Roligast är kanske att köpa en där så att man är ensam om den när man kommer hem! :)

/ThereseGoesAbroad

Vad gör man när man är ledig?

Uppsala-Stockholm
Då var man tillbaka i huvudstaden igen. Planen var att luncha med en vän. Tyvärr gick den i stöpet och jag försöker nu desperat komma på någonting att göra. Det är inte alltid roligt att jobba. Dock är det inte alltid roligt att vara ledig heller. Visst kan man dra runt på stan i ett par timmar och kolla på kläder som man egentligen inte har råd att köpa. Nu låter jag ruskigt negativ men jag är bara lite "morgonputt".

Detta står på veckans agenda:

* Tisdag - jobba för Creative Events på Berns
* Onsdag - gå med Lovisa på Comedynight
* Torsdag - träffa Therece och gå på Wallmans
* Fredag - jobba för Creative Events
* Lördag - jobba för Stjärnskott på Annexet
* Söndag - jobba för stjärnskott på Annexet

Nu ska jag se om Frida vill luncha med mig istället! Kan inte så många bra lunchställen! Tips?

/ThereseGoesAbroad


Café Opera eller sista grillningen för i år?

Jag befinner mig som sagt i Uppsala och har mestadels bara suttit här framför datorn idag. Lite frustrerande! Ska jag nu bege mig till Stockholm för att besöka Café Opera eller ska jag stanna i Uppsala för att grilla med min familj? Om jag stannar måste jag åka tidigt imorgon pga lunch med en vän. Vilket himla I - landsproblem!



VS



/
ThereseGoesAbroad

Vilken är din krog och radioplåga? Här är min!

Agnes Carlssons låt  "On and on" som rullat på våra olika radiostationer under ett tag fortsätter att sända ut sitt "partyclub beat" till Sveries alla hörn. En inte alltför tokig låt om man jämför med hennes tidigare ganska lama verk. Jag tror att "On and on" kommer att förgylla våra mörka höst och vinterkvällar men efter en tid också driva oss till vansinne. Snart kommer även denna låt hamna under vår långa lista av "plågor".

Mina värsta plågor måste nog vara:

* Botten Anna - Basshunter
* Det var en gång en liten fågel - Laser
* Inget kan stoppa oss nu (I natt, i natt) - Black Jack

* Glassigt - Mange Schmidt
* Trucker keps - Snook



Förhoppningsvis får jag umgås med Petra och gänget ikväll!

/ThereseGoesAbroad

Past the point of no return. I've decided.

I´ve decided! Denna blir det!

Ett litet onödigt inlägg men..ändock!

/ThereseGoesAbroad


Sex, drugs and Rock'n Roll

..Nej riktigt så var det inte. Jag och Lovisa hade dock en helschysst kväll på O´connors tillsammans med alla andra medelålders människor som verkligen gav gärnet på det minimala dansgolv som fanns. En trubadur spelade gamla Irländska godingar, eller liknande. Det där med musikgenrer är inte lätt alla gånger. Det kändes i alla fall som om vi kastats rakt in i ett Irländskt högtidsfirande.



Vi drack öl och käkade chilinötter så det stod härliga till. Vid 12snåret tog vi dock ett ack så vuxet beslut och begav oss från staden hem till våra kära sängar. Jag hade först tänkt att möta upp lite vänner som befann sig på krogen Platina längre bort men bestämde mig sedan för att styra min kosa hemåt. I torsdags drog jag på mig en förkylning. Den kom verkligen från ingenstans vilket innebär att jag fortfarande är förvånad över att jag ännu en gång går runt och snörvlar.


Jag och Lovisa leker coola i Balla Brillor. Måste varit i gymnasiet.

/ThereseGoesAbroad

Till allas förvåning, Peter Stormare blottar sig!

I fredags var jag och mamma på Ladies Night i Globen med flera tusen andra galna kvinnor. Man fick verkligen känslan av att dessa kvinnor suttit inspärrade i flera år tillsammans med sina tråkiga gubbar. Nu när de äntligen fick chansen att frigöra sig, gjorde de det med storm!
Kvällen gick grymt fort och det var faktiskt en bra show med många roliga och charmiga inslag. Showen inleddes med en maffig film vilken beskrev hur alla män i världen blivit galna och försvunnit upp i bergen. Kvinnorna, de frustrerade och otillfredsställda kvinnorna vilka var ensamlämnade kvar i denna hemska värld började snart att kriga. Men då...från ingenstans uppenbarade sig tre män! De hade överlevt!



Positiva saker med showen
* Grymt heta danskillar
* Henrik Hjelt ville ligga med oss alla
* Mats "Matte" Carlsson demonstrerade hur man sågar sig igenom en massiv trästock relativt lättklädd


Negativt med showen
* Varför var 7000 andra tjejer där och inte bara Jag?

Stormare
gjorde också bravur i slutet av showen genom att klä av sig lite mer än någon utav oss i publiken hade räknat med. Jag blev faktiskt lite paff. Vad gjorde han nyss? Den mannen är galen och söker han publicitet borde han nu också få det.

Nu ska jag sova gott efter ett par öl med Lovisa på O´connors i Uppsala. Skriver lite om det imorgon. Night!

/ ThereseGoesAbroad

Drottning på ingång!

Snart landar Therece på Svensk mark igen! Fan vad underbart!
Det känns konstigt att hon varit borta så länge men ändå som om vi sågs igår. Tiden har gått så ofantligt fort. Tyvärr har hon gått och blivit riktigt sjuk och att sitta några timmar på ett guppande plan kan inte vara önskedrömmen. Hoppas verkligen att hon blir frisk snart! Vi måste fira hemkomsten vilket inte verkar bli ikväll.

Hur som helst, Välkommen hem till knäckebrödets förtrollade land. Jag har saknat
Dig!


Vacker som en dag skitunge!

/ThereseGoesAbroad

Tjejer ikväll är det VÅR kväll!

Snart ska jag hoppa in i duschen för att sedan göra mig i ordning för en helkväll med Morsan! Det är inte alltför ofta vi gör någonting bara vi två så detta ska bli riktigt roligt.

Jag och mamma ska gå på det "hypade"  Ladies Night ikväll och roa oss för kung och fosterland. Innan showen ska vi gå någonstans för att äta. Jag har inte riktigt bestämt mig för om vi ska gå till Berns eller Grodan ännu. Man kanske borde boka bord så nu får jag bestämma mig! Tror det blir Berns!

Gick ned till affären nyss och var verkligen helt inne i ett sms som jag fått av Therece när två säljare stoppade mig. Jag blev så himla rädd. De började asgarva åt mig och mobbade mig för mina mjukisbyxor. Satan i gatan ska man inte få lulla runt på Sveavägen i sina skitiga mysbyxor ifred? Skandal! ;-)


Bild Stureplan.se

Nu bär det av in i duschen! /ThereseGoesAbroad

107,5 @ Café Opera

Igår jobbade som sagt jag och Lina för Bibendum på Café Opera där radiokanalen 107,5 hade ett arrangemang. Vi promotade där Miller Genuine Draft samt Koskenkorva. Det var grymt mycket folk och bla. Elin Lanto och Danny gästade under kvällen.

Tjecka in vimlet här!

Mitt i allt vimmel träffade vi också på två vänner till mig, Fredrik och Staffan, vilka var ute och förlustade sig. Efter vårt arbetspass mötte vi upp dem utanför Ambassadure vilket var helt galet. Jag har aldrig förr sett så mycket folk där! Det går bra nu, pengar rullar in!
Väl inne och efter en grym garderobskö köpte vi några tjecka drinkar och gjorde stället! En lite oväntad utgång, men som vanligt blir dessa oplanerade tillfällen oftast de bästa. Jag och Staffan lyckades oturligt nog också hamna på bild och det var nog århundradets fulaste!! Men..jag bjuder på den. Fotografen var också lite snittsig och tog inte våra namn. Han döpte oss efter eget tycke till Albert och Malin.  *Skratta* Vilken nolla!

Bild av Stureplan.se. Jag och Staffan i Vip på ett galet Ambassadur.

Mer galna, roliga historier inom kort då min älskade Therece  kommer hem från Spanien imorgon! Något ni Inte vill missa!

/ThereseGoesAbroad

Jobba på Café Opera ikväll

Då var man hemma igen efter en lunch med Ariel på utekompagniet. Det var grymt skönt att komma ut och snacka lite med någon. Ariel och jag kan babbla på om vad som helst! Denna gång var det allt från Epatraktorer till galna shoppingrundor i New York. Passade på att köpa mig en stor resväska också till min resa om två veckor. Räknar dagarna nu!

Utecompagniet

Senare ikväll ska jag iväg och jobba på Café Opera vilket ska bli kul. Jag ska promota ölen Miller tillsammans med en annan tjej som heter Carolina. Jag börjar vid 20.45 så tills dess vet jag inte riktigt vad jag ska göra.

Café Opera

Jag vill verkligen köpa en ny mobiltelefon men det finns ju så grymt många olika märken och modeller. Har kollar lite på Touch Diamond av HTC. Jag jobbade på en av deras kundaktiviteter för någon månad sedan och hade då som uppgift att demonstrera den. Tyckte om den men så var det pengarna också.

Vi får se hur det blir med den saken.

Hej så länge! /ThereseGoesAbroad

Sverige, vad tycker ni om denna låt?

Vissa låtar tycker man bara om. Detta är en sådan.. grymt skön melodi i mina öron! Dock är det någon som haft apkul med denna video och det var den enda jag hittade med bra ljud. Videon hör alltså inte till låten.  Enjoy! Den är rätt lång men ge den en chans dudes!



/ThereseGoesAbroad

Hemsk natt!

Usch vilken hemsk natt!
Jag har knapt sovit någonting utan bara vridit och vänt på mig. Tidigt skulle man upp också och sent kom man i säng. Sov endast 3 timmar! Lagom mör i både kropp och knopp nu.. det värsta jag vet är att inte vara pigg när man kommer till jobbet. Man känner sig totalt värdelös och kan inte prestera fullt ut. Denna dag var lugn men i alla fall. Den där känslan.

För första gången på länge skiner faktiskt solen! Jag Älskar solen! Jag är precis som alla andra svenskar som kastar sig på gräsmattan för att få lite värme på sig. Sverige är förvisso ett schysst land men klimatet är inte som man ibland skulle önska. Man blir lite sänkt när det bara är mulet och regnar..känner mig lite allmänt sänkt för tillfället. Har gått in i någon jobbig "depp" period igen vilket är skitjobbigt rent ut sagt! Visst försöker man vara positiv men man vet själv att det bara är på ytan för att hålla skenet uppe för andra. Jag vill helt enkelt bara iväg nu, se något annat, tänka på annat.

19 svenska dagar kvar...

/ThereseGoesAbroad

Internationellt körkort på G

Vaknade precis och trodde att klockan skulle vara mycket mer än den var. Skönt att sova lite längre då jag är ledig idag och faktiskt inte har så mycket att göra. Ska ta mig i kragen och skicka in uppgifterna till mitt internationella körkort idag. Det är hur enkelt som helst. Gå in här och tryck på fliken "resan" så hittar ni in information.
I Australien är det ju vänstertrafik så vi får se hur det går med körningen. Kommer ju att bli helt knas i huvudet.


På onsdag ska jag och Lovisa gå på komikerkväll med bla. Björn Gustavsson vilket kommer att bli grymt kul! Jag har inte varit på något sådant förr.

Nu ska jag göra mig lite frukost bestående utav Äpple! Vilken fantastiskt stadig frukost!


/ThereseGoesAbroad


Nedräkningen har börjat

Gah! Nu börjar man verkligen förstå att man ska åka iväg. Håller på att styra och ställa med vår emigreringsfest den 10e oktober. Svårt! Vi har dock fått lov att vara ett gäng hos Frida, min fru! Tack! :)


På senaste tiden har jag åkt fram och tillbaka mellan Uppsala och Stockholm som en galning. Måste nog stanna i Stockholm under veckan för jag varken orkar eller har råd att pendla på detta viset. Även denna vecka är relativt lugn med jobb.

* 23/9 Stjärnskott - Golftävling
* 25/9 Bibendum - Café Opera
* 27/9 Svensk Nöjesutveckling - Ladies Night
(Therece kommer dock hem detta datum så måste försöka ordna detta!)

Miss you Therece!

Nu ska jag glo på film och käka Avokado. 


/ThereseGoesAbroad

Tidiga mornar är ju döden

Det var ett tag sedan jag gick upp vid 6-tiden. Man kommer ur denna rytm så snabbt. Får ju skylla mig själv som går och lägger mig vid 00.00 också vilket säkerligen inte gör det hela bättre. Jag ska ta tåget från uppsala kl 08.00 för att vara i Sthlm 08.35. Skönt att vara där i tid. Jag har börjat slarva och brukar komma precis prick eller ngn minut för sent till jobbet. INTE bra! Nu har jag dock 1½ timme på mig så jag hinner byta om i lugn och ro när jag kommer hem till Frida.

Igår var jag ute en sväng med min älskling! Har saknat honom grymt mycket! Lägger upp en bild på honom imorgon! Forever in my heart...

Nu måste jag fixa lite smink och hår! Hörs sen!

/ThereseGoesAbroad

Gör en god gärning HÄR!

Alla bloggare borde vara  med och göra dett!

"Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger vi dig möjlighet att kommentera alla inlägg i vår blogg - dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet. Använd gärna våra bilder på din blogg och tipsa dina vänner om detta."

http://www.uppdragbarn.se/



/ThereseGoesAbroad

Sparar ni också allt till sista sekund?

Idag står det många saker på dagordningen.

* Fixa ny internetdosa
* Köpa present till mamma
* Hinna beställa biljetter till show som pappa ska ge till mamma
* Handla
* Köpa tågbiljett till Sthlm för operation "röva bort mamma" den 26e
* Leta lokal till vår avskedsfest
* Tvätta

Ska sno brorsans bil in till stan snart. Ser mer död än levande ut för tillfället så måste duscha och göra mig i ordning lite. Förhoppningsvis hinner jag träffa Malin en sväng ikväll med. Inte bestämt mig för om jag ska stanna i Uppsala över natten eller inte. Jobb i Stockholm imorgon.

Jag får fundera på detta. Nu raka vägen till duschen!
/ThereseGoesAbroad


Om ni besöker Canberra ser ni oss kanske jobba på UniPub

Mailade vår kontakt i Australien igår ang. jobb samt boende. Kym, som han heter,  verkar vara en schysst snubbe. Jag och Therece får bo hos honom i några dagar om vi vill tills vi hittat något eget. Han kommer också att boka in möten med de två olika restaurang/barägarna så att vi kan prata med dem när vi kommer fram till Canberra. Det här kommer verkligen bli så himla roligt. Jag längtar tills vi åker, och det är snart! Ofattbart snart!

Kym berättade att de tre ställen som han nu har pratat med ang jobb till oss är följande:

The Holy Grail vilket finns på två ställen i Canberra. Det ena stället heter Civic och det andra Kingston. Dessa ägs utav Mr Ian Meldrum.
 
Kingston


Civic                                                                                     


Uni Pub som ägs av  Mr Steve Dawn. Det sistnämnda stället är tydligen riktigt stort.



Vi får helt enkelt se vilket det blir!

/ThereseGoesAbroad

Stockholm-Uppsala-Stockholm

Jag har nu åkt hem en sväng till mina päron igen. Jag jobbar ju inte så jättemycket för tillfället och att bo hemma vet alla sparar en himla massa pengar. Jag vet inte vad jag gör med pengarna. Mycket går nog åt till mat. Jag och Frida är grymt dåliga på att storhandla och det är så mkt dyrare att bara springa ner och handla småsaker hela tiden. Jag har inte köpt några nya kläder eller skor på sistonne och inte heller lagt pengar på krogen. Var tar de då vägen? Spärrade min internetdosa idag som försvann i min flytt från universitetet. Vem vet, kanske någon har levt gott den senaste tiden! Måste kolla upp det.

Idag har jag varit en duktig dotter och klippt gräsmattan. Det var ju jobbigt. Min kondition är inte vad den en gång var. Jag har dock varit ute och gått 2 ggr idag samt ätit sallad till lunch. Denna livstil måste jag fortsätta med om jag ska kunna visa mig på Australiens soliga stränder.

På torsdag ska jag på ett roligt möte med en man som heter Fredrik. Vi ska prata lite framtida jobb på hans eventbyrå. Kanske blir det något av det, kanske inte. Roligt att vi tar en prattund i alla fall. Vi ska ses på det schyssta stället Grodan!
Var förresten där i Lördags en sväng. Trevligt! Kvällen avslutades lite drastiskt på White Room.

 
White Room

Grodan Grev Turegatan

Nu ska jag Kasta mig i soffan och kolla på något skönt, soft, iq-befriat program.

Tjopp/ThereseGoesAbroad

Ps: Nu är det mindre än 1 månad tills vi åker! Miss you Therece

Sjuk gårdag på V

Jag och Frida var ute på en Galen kväll med Staffan och Fredrik igår.

Vi började vår kväll på Bistrojarl med en skum drink som smakade råttgift samt några glas skumpa, vilket smakade mycket bättre. Vi hann avverka 5 krogar igår. Efter Bistrojarl drog vi vidare till Blue Moon, Ice, Undici med avslut på V. V var helt galet. Det var grymt mycket drygt folk. Herregud! Visst kan det vara kul att glida in där någon gång men folk, kom ner på jorden!



Det var allt från mig idag! /ThereseGoesAbroad

Therese Goes Superwoman

Jag ska snart släpa mig ur sängen. Har blivit en sådan latmask på senaste tiden.
Men Therese Goes Superwoman idag. Jag ska städa, tvätta och handla..om jag har några pengar kvar vill säga.
Hoppas min kära fru Frida blir glad när hon kommer hem!



/ThereseGoesAbroad

Ticnets bästa kund idag

Nu har jag bokat biljetter till en kväll med bla. Björn Gustavsson för mig och Lovisa samt en skön kväll den 26e för mig och mamma på annat äventyr! :) Det kommer bli 2 grymma kvällar.

Dagens låt! Underbar!

 

Nu ska jag åka och jobba! Har fått en lite mer ansvarstagande roll vilket känna mycket roligt! Mer pengar i fickan med så jag klagar inte!

/ThereseGoesAbroad

Skräckvänlig kväll med vännerna

Kl. 20.45 igår startar vår biokväll på Royal. Jag , Josefin och Lovisa slog oss ner i de röda, rätt obekväma stolarna, för att genomlida 1½ timmes skräck.
Vi såg filmen "Barnhemmet" vilken var rätt kuslig. Lovisa och Josefin satt den största delen utav filmen med sina söta, blommiga små schalar framför ögonen.

Är ni redo för en kuslig kväll så kan jag rekomendera denna film!



/ThereseGoesAbroad

Man kanske skulle göra ngt drastiskt?

My hair is a mess!


Man kanske skulle göra något crazy?





Vad tycker ni?

/ThereseGoesAbroad

Vad är en bra frukost?

Ja inte är det då Mashmallows som var en del utav min. Jag är helt otrolig. Finns det någonting gott hemma så kan inte mina små fingrar hålla sig därifrån. Jag åt dock en smörgår och en banan också, det vägde väl upp det hela Lite i alla fall.

Jag har en grön ansiktsmask på mig för tillfället och ser inte riktigt klok ut. Måste föreviga min nuna här. Jag har verkligen försummat mitt stackars ansikte genom att sova med smink osv den senaste tiden. Nu får det bli ändring på det.
 Såhär snygg kan man vara ibland!

Efter ansiktsmasken ligger detta på dagens schema:

* Organisera alla flyttlådor som fått inta mitt gamla rum
* Ringa till Länsförsäkringar och kolla upp det gröna kort som man kan ha med sig utomlands
* Helt enkelt ta det lugnt
* Äta middag med mina föräldrar och bror
* Träffa Lovisa och Josefin i Uppsala för att gå på bio

Som ni märker jobbar jag inte heltid för tillfället. Jag jobbade på eventbyrån Creative Events under drygt en månad men slutade förra torsdagen. Jag hade där förr min praktikperiod. För tillfäller extrajobbar jag för fyra olika företag vilka är:

Creative Events
Stjärnskott
Event Produktion
Bibendum

Såhär ser veckans kommande jobb ut:

* 10/9 - Stjärnskott, 14.30-19.30 i Sollentuna
* 12/9 - Creative Events, 11.00 Karlavägen
* 12/9 - Stjärnskott, 14.00-19.00 Stockholmsmässan

Nu ska jag laga lite lunch!

/ThereseGoesAbroad





Vem hjärtar inte Björn Gustavsson?

Vad skulle vi alla göra utan denna Blonda, Charmiga, 22åriga stjärna? http://www.bjorngustafsson.se/
För tillfället verkar det inte som om att han kan misslyckas. Det kan man ju också förstå ger en viss känsla utav Press!

Jag satt i förrgår och kollade igenom en mängd klipp på Youtube där Björn medverkar i Parlamentet. Det ena roligare och tokigare än det andra. Vi frågar oss åter, Var får han allt ifrån? Jag blir i alla fall fachinerad!

22åring

Jag åker ju till Australien den 12/10 och innan dess måste jag hinna se denna komiker i sitt esse! Jag såg på hans hemsida att han uppträder på Intiman den 1/10. Vilken tajming Björn. Just den dag då jag inte jobbar! Det är ödet!

Den 1a oktober är alltså numera uppbokad i min kalender.

För att tala om annat. Min kväll hos Malin var mycket trevlig. Vi åt som Vanligt onyttigheter och umgicks sådär som bara vi kan. När jag är hemma hos Malin känns det som om jag är hemma hos mig själv. Skönt!

Nu har jag liksom ni spenderat en alldeles för stor del utav min tid här idag framför denna energitagande, beroendeframkallande dator. Med andra ord, Godnatt!

/ThereseGoesAbroad

Karriär Karriär Karriär

TV priset 2008

Jag satt nyss och kollade på Kristallen, det svenska TV priset. Ett rätt underhållande med ack så överdrivet program enligt min mening. De drog mest en massa dåliga sexskämt. Är de inte många familjer som kollar på det där? Eller har jag fel?
I alla fall. Det är ju en massa människor som lyckats inom sitt område som deltar på den galan ikväll. Hur ska man då göra för att nå dit? Är det hårt arbete som gäller? Eller räcker det med att man träffar en person som tar en upp till toppen? Bananskalet helt enkelt.
Det är ju en sådan hård konkurrens idag. Det är inte bara JAG som vill bli någonting. Det är inte bara JAG som vill ha det bra ekomoniskt ställt och skapa mig ett namn inom branchen. För tillfället känns det som om man behöver sticka ut så otroligt mycket från majoriteten för att nå detta. Inte minst i Stockholm. Man måste ha de rätta kontakterna, annars är man Nothing.

                                      
För tillfället finner jag ingen annan lösning än den att knega på "längst ner i näringskedjan". Jag är inte rädd för att jobba och visst tycker jag att det är roligt. Jag ser det som en utmaning. Ibland är det dock så frustrerande att känna att man jobbar utan att man kommer någonstans. Jag har ju livet framför mig och jag kommer såklart snappa tag i alla chanser som kommer.

Jag ska dock erkänna att jag ibland längtar efter det där bananskalen! Gör inte du?

/ThereseGoesAbroad

Händelserik dag

Nu bär det då av till vännen Malin som bor i samma håla som jag bodde i förut. Hålan heter Vattholma och ligger 2 mil norr om världens ände. Det regnar lite ute, men visst kan det vara mysigt? Jag har ett helflashigt parapry som jag ska inviga.

Skriver lite mer om våra nattliga upptåg senare. You don´t want to miss it!

Denna låt är så klockren. Ville dock inte bli länkad som jag ville. Tjecka in det vettja!
http://www.youtube.com/watch?v=GVj9PgAivH8

/ThereseGoesAbroad


Tre år på tre timmar

Nu har jag kommit hem från en skön dag på stan med Lovisa och Josefin. Först gick vi som jag tidigare skrev till Cupito. Vi plockade med oss mat och satte oss på Uppsala omtalade brygga. På den bryggan samlas en ohyglig massa människor på somrarna. Det är allt ifrån pensionärer som matar änder till 14isar som har sin första fylla. En bra plats att spana på folk helt enkelt.

Sista April i Uppsala kan rekomenderas    Här lunchade vi 
Valborg i Uppsala                                                                                                        Här lunchade vi idag

Vi har ju inte umgåts så mycket de senaste åren vi töser så vi hade en hel del att prata igenom. Lovisa har ju hinnit med ett år i USA, Josefin jobbar numera på Arlanda Hotell och jag har ju flytt staden för ett antal år sedan. Det som är så skönt är att det inte känns att man har varit ifrån varandra. Ni vet? Man tar bara upp där man senast slutade.

Ett tecken på att det gått några år sedan vi sågs var i alla fall att vi efter salladen och kladdkakan, som på någotvis också slank ner, gick och provade glasögon. Tant Lovisa och Tant Josefin passade finfint i sina runda, fyrkantiga, randiga, prickiga bågar. Ska tjata på Lovisa att hon skickar bilderna till mig.


Jag pratade nyss med Malin som jag ska träffa senare ikväll. Hon är nu på väg hem från Hufvudstaden Stockholm. Tösabiten har praktik på SVT vilket verkar grymt roligt. Om några år får ni "se" henne bakom filmkameran.

Malin och jag ute på partay i Sthlm!
Malin och jag

Inte att glömma så träffade jag min kära Petra på stan en sväng. Vi ska ses en stund imorgon förhoppningsvis.

Petra och jag på förfest!
Petra och jag myser

/
ThereseGoesAbroad

Gå ner 5kg på en vecka, funkar detta?

Råkade bara surfa förbi denna produkt på nätet alldeles nyss. Man har ju så svårt att tro på alla sådana kurer som de tar fram. Vad tror ni?
600kr är ju rätt mastigt för en tup. Det gäller helt enkelt att vara rik om man ska hålla sig smal! *ironisk*


Någon som provat?
http://www.trimgel.se/?gclid=CNmK98bGypUCFQocQgodZEoGiw


Nu till sängs. Det finns ju en morgondag med. /ThereseGoesAbroad

Stubin, eld, tort krut och brännvin

Ja, så känns det!
Jag har dock ingen annan att skylla på i detta läge. Jag har suttit i princip hela dagen här framför datorn i syftet att försöka ändra bakgrundsfärgerna på min blogg samt att få dit en så kallar "Header".
Det är ju inte varje dag man är inne i en massa kod & stilmallar och pillar. Nu är det
dock gjort men jag vet inte om det blev sådär superbra! Vilken nolla man är ibland!

Jag ska snart åka in till stan med mamma, enbart för att sätta mig i en annan bil och åka hem igen. Pappa har varit slarvig och lämnat bilen i stan. Det är ingen pli på dagens föräldrar. Det ska dock bli rätt skönt efter att ha suttit här och häckat. Jag tar med mig en schysst skiva och dunkar lite musik under färden.

När jag kommer hem väntar tacos och en skön kväll hemma.

E sak bara, ja ni som är födda före -87 kanske visste men jag är ju fortfarande ung och dum! Visste inte att Britney gjort en cover på denna låt nedan. Jaja, man ska lära sig något nytt varje dag!



/ThereseGoesAbroad

Jag längtar till Måndag!

Jag är en sådan där människa som så fort jag får ledigt ska vända på dygnet. Jag undrar varför? Måste jag på något vis göra uppror mot den normala dygnsryttmen? Ja, det verkar inte bättre än så.


Jag pratade precis med en god vän på telefon. Detta efter att ha sökt hennes nummer i 15 min på både Eniro och Hitta, vilka sidor jag nu bojkottar! Det slutade med att jag rinde hennes kära mamma som fick ge mig numret till Lovisa.

Jag, Lovisa och Josefin ska luncha på schyssta Cupido imorgon. Det var grymt länge sedan vi sågs vi tre. Här pratar vi inte månader utan år! Kommer definitivt bli en helt underbar dag!



Min kära vän Lovisa! Visst klär bilen henne?     På väg till Vattholma, midsommar -08.
Pappas pärla                       Jag och Lovisa på väg till Vattholma

Jag har försökt att hitta lite bilder på oss alla tre från tiden i mellanstadiet. Lyckades dock inte. Blev till och med medlem på Lunarstorm för att se om dessa bruttor kanske hade sina konton kvar. Hittade dock ingenting. Värst vad mogna vi har blivit tjejer!

Ska kolla lite på päronens andra dator senare och se om jag kan leta upp lite godbitar från förr.
 
/ThereseGoesAbroad

Hur tar man tag i träningen?

Jag har verkligen tappat all självdiciplin! Har ingen motivation till att träna, och även om jag får ett ryck då och då så håller det bara i sig i ett par dagar. Jag kommer att se ut som en julgris lagom till vår resa om det fortsätter såhär.
Imorgon ska jag i alla fall ut och gå. Jag är väl lat helt enkelt?

Ge mig tips på hur jag ska komma igång! Tack!

Detta är kanske min nya förebild?



Efter alla onyttigheter ska jag nu "motionera" till sängen..om jag inte fastnar framför King Kong som jag såg gck på tv nu.

Over and out/ ThereseGoesAbroad

Back on Track - Uppsala?

Uppsala kämpar för fullt med att bli en större stad. Herregud vilken byggnation som sker här. För tillfället råder mest kaos enligt min mening men det ska väl bli ordning här med någon gång.

Något som förvånade mig, när jag klev på bussen för att åka till mina päron i Vattholma (världens ände?), var att det kostade 50 spänn numera! 50 spänn ä ju rena rånet! Vad håller ni på med UL?


Vad ska jag då hitta på idag?

* Hälsa på Malin, en god vän här
* Låta mina föräldrar laga god middag åt mig
* Leka datanörd pga det ljuvliga vädret
* Förmodligen bli meddragen ut på stan ikväll och undra varför jag åkte till Uppsala

Jag kommer inte tillföra så mycket till världsfreden idag med andra ord. Den insatsen får jag jobba på under morgondagen!

Nu ska jag gå och kolla vad min Coolisch Pappisch gör. De håller på att bygga ut huset här hemma. (Tänk vilka schyssta fester man kan ha sedan!)

Nya partyrummet? ;)

Så här ser det förresten ut en underbar dag hos mina päron! Ibland kan bytet från Storstad till Landsbyggd vara finemang.

Så här borde vintern alltid vara!
/ThereseGoesAbroad

Bilder att begrunda

När jag gick i gymnasiet, vilket känns som för 100år sedan, dock bara 2,½ år sedan valde jag att gå Digitalt foto som det så fint heter.
Jag älskar att fota och nu när jag bläddrade bland mina bilder på datorn så hittade jag bilderna nedan som ingick i mitt projektarbete. Projektarbetet hade namnet "Saker i ovanliga miljöer", kunde jag inte kommit på något sämre?

Detta var den första bilden jag tog inför projektarbetet. Att jag fick med en häst i bakgrunden var ren tur.
Lite svårt att se på denna bild, dock en underbar solnedgång!

Här har jag snott mammas tulpaner!
Liten i världen

När jag tog denna bild var jag livrädd add det skulle komma någon. Det såg inte riktigt klokt it där jag låg i snön och fotograferade en kopp men ångande vatten.
Glad att jag lyckades fånga ångan, det var inte helt lätt

Nu ska jag försöka packa ihop de sista grejerna och bege mig norrut, hoppas att det inte regnar där. Här i Sthlm är det inget roligt väder.
Fortsatt trevlig dag! /ThereseGoesAbroad

Karriärsklättrare är ett jobbigt yrke!

"Godmorgon", om man fortfarande kan använda det urrtycket!?

Jag vaknade vid kl.10 första gången idag och tänkte att "jag skall bara dra mig lite", så bra gick det med det. Slog upp ögonen igen för ca 15 minuter sedan, kl 13.00. Det som är så skönt är att, det gör ingenting. Nu ska jag käka lite, packa och inte skynda mig till Uppsala. Jag har kommit på att jag stressar mest hela tiden, jag är ju dock inte ensam.

Det som Stockholmarna ägnar sig mest åt är att stressa, åka tunnelbaka och försöka se snygga ut!
Det är jobbigt att vara karriärsklättrare. Tidiga mornar, sena kvällar, och så måste man se pigg och fräsh ut med! AckAck!

Vad ska jag då göra i Uppsala?

* Träffa Familj & Vänner
* Gå mysiga promenader
* Rida
* Försöka äta nyttigt
* Tvätta

Nedan kan ni tjecka in dagens låt som är en riktig gammal goding samt en av mina favoriter!




:) /ThereseGoesAbroad



Rock N Roll on the boat!


Då är man hemkommen från jobbet. Det har varit en rolig kväll med mycket glatt folk. Jag tycker att man känner sig så tom när man kommer hem från ett arrangemang. Efter allt liv och stoj blir det alldeles lugnt.
Vi hade så grymt tur med vädret. När vi avgick från Skeppsbron i Stockholm var det solnedgång. Mycket vackert och rogivande. Älskar att åka båt!
Charlotte Perelli uppträdde under kvällen och jag fick äran att ta emot henne. Det var lite roligt! Mycket trevlig person!
 
Imorgon ska jag åka till Uppsala för att träffa lite släkt och vänner. Måste fira mina flickor Lovisa och Sabine som fyllde år idag. Grattis tjejer! Uppsala är en konstig stad. Kan inte bestämma mig för om jag tycker om den eller inte.

Några saker jag saknar med Uppsala är:

* Bryggan
* Holmlunds
* Fyrisfestivalen, när den väl låg vid Fyris

Några saker jag inte saknar med Uppsala är:

* Alla J***A rondeller
* Tåg som går 2ggr/timmen
* Kroglivet

Nu har Theréce äntligen förklarat för mig hur man gör för att visa videoklipp i bloggen. Jag firar det med detta underbara klipp. Det är bara för skönt! Dock har jag ju lite skruvad humor!

 

Nu är kl. 03.17 och sängen känns rätt lockande. Sov gott! /ThereseGoesAbroad

Inför resan

För några månader sedan kändes denna resa rätt så avlägsen. Jag börjar nu inse att jag verkligen ska åka. 7 månader är ändå en rätt lång tid borta från familj och vänner. Tur nog har jag ju min andra hälft med mig, Señorita Theréce.

Jag har börjat fundera på Vad i hela friden man ska packa med sig! Vi tjejer kan ju som alla vet trycka ner hur mycket som helst i våra resväskor. Jag ska för en gångs skull göra en packningslista.

Vår första anhalt kommer att bli Sydney där vi kommer att stanna i ca 5 dagar och bara göra stan. Vi reser sedan vidare till Canberra där vi fått jobb på en restaurang. Vi har sagt att vi ska stanna där i någon månad och sedan resa vidare ut mot kusten igen. Roligt att ha upplevt huvudstaden.

Vårt hem under en tid i Australien!

Jag ser nu på klockan att jag nästan börjar få lite bråttom. Dags för en dusch.
Kram/ThereseGoesAbroad

Arbetsmyra med sovmorgon!

Idag är det fredag, med andra ord en helt underbar dag. Jag kan inte få nog utav helgen även om det visst är roligt att
jobba. Idag har jag dessutom sovmorgon till kl. 13.00 vilket inte skett på år och dag!
Kl. 13 ska jag iväg till Teaterskeppet för att jobba. Det är Creative Events som har ett arrangemang för en av sina kunder där idag. En del roliga artister kommer att gästa oss ikväll. Mer om det senare.

/ThereseGoesAbroad
 
M/S Teaterskeppet som jag skall jobba på idag.

Början på något nytt..

Måste ju inviga min blogg som jag nu tagit mig tid att skapa. Här kommer ni som sagt att kunna följa min tid i Australien tillsammans med Señorita Theréce som för tillfället befinner sig i Spanien.

Slutet på något är ju alltid början på något nytt. Jobbade min sista dag på Creative Events idag vilket givetvis känns lite tråkigt. Det har varit en väldigt rolig period i livet. Det som är så bra är att det är nu det hela  egentligen börjar! :)

Min almanacka är rätt överbokad de kommande helgerna. I alla fall alla fredagar vilket betyder att det är svårt att åka någonstans. Åker man lördag morgon hinner man bara vara borta 1½ dygn då man söndag kväll måste släpa alla grejer tillbaka igen. Bor just nu hos min vän Frida eftersom mitt lägenhetskontrakt gick ut förra helgen. Tack Frida!

Mina kommande fredagar:

* 5/9 Jobba Creative Events, Teaterskeppet 13.00-01.00

* 12/9 Jobba Stjärnskott, Stockholmsmässan

* 19/9 Mamma fyller år

* 26/9 LadiesNight, Globen

(* 27/9 Señorita Theréce kommer hem = Big Party)

* 3/10 Jobba Creative Events, Stadshuset

* 10/10 Avskedsfest för mig och Señorita Theréce


Det är helt enkelt fullt upp go´vänner!
Jag inväntar i denna stund instruktioner om hur man lägger upp filmer på denna blogg. Kalla mig oteknisk men jag får det helt enkelt inte att funka. Länkar här nedan till en rätt skön låt. För ett tag sedan var den uttjatad, men den börjar komma tillbaka.

Over and out for now... / ThereseGoesAbroad

http://www.youtube.com/watch?v=qZgf_dSkZTI

RSS 2.0