Manly Beach

Underbar dag på stranden.

Haha! Ingen bra vinkel det där!

För allas vetskap tackade jag i alla fall nej till jobbet hos Le Montage. Jag vill stanna hos mina goá vänner på Privilege.

Konversation Therese och Therese:
Lindgren: Vet du, Reimond rakar benen. (Therese pekar på Reimonds ben)
Zätterqvist: Va?? Gör han?
Lindgren: Ja, vi hade den roligaste konverasationen någonsin! Jag frågade honom varför han inte har något hår på benen och då svarade han att han rakar dem.
Zätterqvist: Hahaha! Men varför?
Lindgren: Ja, jag frågade detsamma och då svarade han "Jo, för att då kan man gå fortare!"
Zätterqvist: HAHAHAHA! Men fan vad sjukt. Är det sant.
Lindgren: Nej..jag skulle kolla om du fortfarande var lika dum!
Zätterqvist: ......Men vad...fan!

Det är KRIG!

Therese Lindgren citat 30/12-08
"Till och med mina svettlökar härmar dig!"

 

/Therese

Varfor forvandlar jag alltid mojligheter till problem?

Mandag. Molnigt. Mysigt.
Kl. 13.50 stegade jag in i Le Montages entre for min intervju. De har verkligen snygga lokaler. Jag blev mottagen utav Rob som intervjuade mig. Jag minns att jag var sa nervos i borjan nar jag kommit hit till Australien varje gang jag skulle ha en djupare konversation pa engelska. Men, tack och lov har detta slappt. Metoden ar prat, prat, prat och en gnutta vitt vin. ;)

Allt gick i alla fall finemang och jag fick jobbet som vardinna/servitris om jag ville. Det ar i princip samma uppgifter som jag utfort hemma pa de stallen ja jobbat. Vardinna, informator, servitris, ha hand om bordsplaceringar and so on. Nu kommer vi dock till sjalva problemet...det ar mestadels helg jobb och jag jobbar redan fredag & lordag pa Privilege. Sa...hur ska jag gora?

Le Montage
* Jag tjanar mer fast inte pga lon utan arbetstimmar
* Mojlighet till jobb om jag aterkommer till Sydney
* Bra erfarenhet och merit

Privilege
* Trivs ypperligt med nya vanner
* Satter dem i skiten da de behover anstalla pa nytt

Varfor forvandlar jag alltid mojligheter till problem? Jag hatar sadant har. Kanske ska jag bara skita i Le Montage for jag vet att de inte kommer att bli glada pa Privilege. De har precis uttryckt sina asikter om den tjejen jag ersatte. Hon hade iofs jobbat dar i 4ar och lamnade dem nar de som mest behovde dem. Men ni forstar vad jag menar.

/Therese    Ps: Las nu inte detta bara utan lamna en kommentar. Beslutsangest stor!!

Så hur ser min nyårsafton ut då...

...jo! Therese jobbar ju till kl 23.00 (död åt hennes chef) så tills dess får jag ju klara mig sjalv. Under mina sista ensamma timmar 2008 kommer jag att utföra dessa sysslor nedan. 

[  ] Ta en tur och inforskaffa lite midnattsmiddag till mig och Therese
[  ] Bada bubbelbad med mig sjalv och drinka skumpa
[  ] Njuta av lite jordgubbar och smält choklad
[  ] Göra mig i ordning till sköna nyårsrytmer
[  ] Bege mig till KingPin (T:s jobb) kl 22.00 och göra det jag är bäst på i 1 timmes tid. Nämligen att lära känna nya människor

Prick 23.00 drar Therese på sig sin nyårsblåsa och så springer vi (läs tacklar oss fram genom en folkmassa på ca 2 miljoner människor) ut för att se fyverkerierna. Vi har i alla fall bestämt oss för att hålla oss i Darling Harbor då de spärrar av vid Sydney Bridge, eller vad de nu kallar åbäket av stål. Det här kommer bli helt galet, minst sagt.
Folkmassa, folkmassa, FOLKMASSA!

/Therese i väntan på Therese

Intervju hos Le Montage imorgon

Hoppas, hoppas att detta kan vara nagat decent jobb nu da...! De ringde till mig fran en, ja anlaggning idag och ville att jag skulle komma pa intervju imorgon kl 14.00. De gor konferencer, middagar, brollop och event. Spannande va?
Tjecka in deras hemsida! Le Montage

Ser ju inte for illa ut!

Jag kommer vara ute i goood tid. Sydney ar stort och med alla gator hit och dit ar det latt att komma pa villospar ibland. Jag har gjort en "fin" liten karta som ska leda mig ratt i alla fall.
Ett av malen med denna resa var ju att pa nagot vis jobba med event. Vi aker fran Sydney om ca 5 veckor sa vi far val se vad det blir av detta. Har kollat igenom mina mail och kunde inte hitta deras mail bland skickade meddelanden vilket betyder att jag fyllt i nagot formular pa deras eller en arbetsformedlings hemsida. Det sistnamda verkar troligast eftersom jag inte kanner igen deras site.  Vi far se vad det har att saga mig imorgon helt enkelt. Det handlar formodligen om 2 storre tillstallningar nasta manad dar ett eventforetag sokte extra personal. Later er veta.

Hall nu tummarna for mig Sverige! / Superwoman

Är detta billigt eller ej?

Jag var precis och handlade på Paddys Market. En marknad helt enkelt där de säljer både mat och allt annat man kan tänka sig. Detta handlade jag för $20, alltså ca 100kr.

* 5 tomater
* 5 äpplen
* 1 anannas
* 2 lökar
* 3 avokados
* 2 gurkor
* ½ kg köttfärs
* ½ kg kyckling


Så är detta billigt eller ej? Det låter ju billigt men vad kostar detta i Sverige? Jag betalade 8kr för 2 gurkor. Det kan ju inte kosta 20 spänn hemma i Sverige? Eller?

/Therese

Planer, tankar, funderingar...

Ikväll har jag och Therese pratat och planerat lite inför vår resa efter Sydney. Vi har gjort upp en liten rutt som vi ska försöka hålla. Sydney-Canberra-Melbourne-Tasmania-Adelaide-Mitt i öknen för att plocka frukt-Cains. Sedan får vi se om vi åker direkt till Sydney eller om vi passerar Fraser Island och Brisbane igen, där vi redan varit en gång. Jag och T planerar nämligen att ta oss en sväng till New Zealand också när vi ändå är här. Vi kommer att stanna där i ca en månad i sådana fall. Något jag inte tror att man ska missa om man får chansen.
.
Vi kommer att lämna Sydney 7e eller 8e Januari om allt går enligt planerna. Anledningen till att vi stannade här så pass länge är till stor det pga. lägenheten. Det är i princip omöjligt att hitta en lgh att hyra i mindre än 3 månader, vilket vi har kontrakt på. Vi ville ju promt fira Nyår här så inte mycket att välja på. Både jag och Therese trivs dock jättebra här. Det är liksom våran "hemmastad" här i Australien.
Efter Canberra, där vi inte planerat att stanna alltför länge eftersom var enda kotte berättar för oss att det är den tråkigaste platsen på jorden, så kommer vi att åka till Melbourne. I Melbourne är planen att stanna ca 4 veckor för att praktisera samt jobba. Jag har börjat att skicka ut mail till eventbyråer där för att se om det är möjligt. Eftersom vi inte stannar så länge på varje ställe är ett jobb på en byrå helt klart uteslutet. Om vi får praktik är vi lyckligt lottade. Det är inte lätt när man stannar så kort tid på varje ställe samt ej har en Australiensk utbildning. I denna stad ska i alla fall jag jobba utöver detta. Säkerligen kväll. Detta för att klara av alla kostnader under resans gång utan att bli pank.
Efter Melbourne bär det i alla fall av till Tasmania där vi planerar att stanna 7-10 dagar. Bara för att se oss omkring och uppleva en annan del utav Australien. Därefter bär det av till Adelaide där vi förmodligen stannar ungefär lika länge som i Tasmania. Dessa städer kommer därför att bli mycket intensivare än Sydney. Det blir turistiga saker inplanerade i princip varje dag. 
En sak som man måste göra om man turistar i Australien är att plocka frukt. Vår vän Andrew kom precis tillbaka efter att ha jobbat på ett fruktplantage inte alltför långt härifrån. Kommer inte riktigt ihåg vad stället heter. Återkommer.
Caines är nästa destination efter det. Det lär ju visst vara paradiset på jorden så det får vi inte missa. Där blir det nog snorkling och en massa sådana roliga saker. Det skulle ju vara grymt kul att prova på att surfa med. Efter detta får vi som sagt se om destinationen bli Syd. eller annan stad. Vi har ju en deadline.

Förutom detta har vi pratat om en hel del andra saker också. Vi börjar alltid mala om detta efter 00.00 på natten så att vi inte kan sova sedan utan bara ligger och tänker. Det snurrar på bra ibland ska jag få be att tala om. Det finns så mycket valmöjligheter och man vet inte riktigt vad man ska välja och vad man vill.
Jag kommer att komma hem till Sverige i sommar då Lovisa gifter sig. Frågan är då bara; Vad ska jag göra efter det?
Jag har funderat mycket på att studera utomlands den senaste tiden. Mamma och pappa få inte dåndimpen. Funderar. Många svåra val. Om man nu skulle studera utomlands, skulle detta ske i Australien, Usa, London? Varför så långt bort? Varför inte? Är det smartast att plugga i Sverige om jag nu ändå ska tillbaka dit och jobba i resten av mitt liv? Eller är det en merit att ha pluggat utomlands? Ödslar man sin karriärstid i Sverige om man drar iväg? Är karriär så viktigt?

Ja, många frågor som ni hör och ibland för lite sömn med andra ord!  ;-)


På tal om annat. Jag och Therese var på bio.

Förlåt mig Therese men du vet att det är sant. Vi var så jäkla fula båda två den här dagen. Fy fan vad vi såg ut. High School Musical var i alla fall asbra. Se den folk!

Nu är det läggdags, eller tänkdags! /Therese

Therese Lindgren 2

Ibland skrattar jag...jag skrattar så att jag tror att jag ska gå sönder. Anledningen till dessa skrattanfall är oftast Therese Lindgren. Hon berättar så många roliga, galna, absurda och sjuka historier om allt och inget men oftast om sig själv och sitt liv.
Sist, om jag minns rätt var det i förrgår, så fick jag ett sådant här skrattanfall igen. Denna gång handlade historien om en ung Therese. En ca 4år ung Therese vars föräldrar just köpt henne ett HappyMeal mål på Mc Donalds. Vi minns ju alla hur lycklig man blev av den lilla, till synes värdelösa leksak som låg i boxen.
Denna dag var det ingen mindre än Lillefot som låg där. Filmen "Landet för länge sedan" hade för inte så länge sedan haft premiär och nu hade de plastiga, stela leksakerna letat sig fram till Mc Donalds. Eftersom Therese var en rätt smart liten tjej, med blont hår och pannlugg så kom hon ju såklart ihåg att Lillefot förlorade sin mamma i filmen.
När familjen ätit klart och åter tagit sig ut till bilen så undrar Therese, 4år, om de verkligen ska åka ifrån Lillefots mamma, som var kvar inne på Mc Donalds. Precis som nu pratade denna lilla tös i ett och föräldrarna lade ingen större vikt vid blondinens uttalade fråga. Något de under den kommande timmen skulle få ångra...djupt.
Therese bröt snart ut i full gråt och skrek att "De kan ju inte lämna Lillefots mamma!!!!" Therese skrek och skrek och skrek och skrek. Så till sist, bara för att få tyst på den hysteriskt skrikande ungen, så får hennes pappa lov att åka tillbaka, ca 3 mil, för att hämta den där jäkla plastleksaken.

Therese var sedan tyst resterande tiden av resan...


Juldagen Aussie

Igår hade jag och Therese en jättemysig dag. Bäst av allt var nog vår egna lilla julmiddag med tända ljus, mat och lite julmusik. Vi satt där och pratade om familj, vänner och hur vi brukar ha det på julen. Här kommer dagens dos av julbilder till er alla. :)

Precis klivit av tåget i Rhodes och påväg till IKEA. Tog ca 20 min att åka dit. Överkomligt!

Glad jultös vid min sida

Målet i sikte

Woalla!

Vi gjorde oss snabbt hemmastadda i alla de olika vardagsrum som fanns.

JulMys

Vi hittade våra själsfränder där i vimlet. Grodan Günter och Grisen Gabriell.

Sedan var det dags att käka lunch inne i restaurangen. Som vanligt äter man för mycket! Therese blev dock överlycklig av sin portion köttbullar med mos och lingonsylt. Kolla in smilet nedan! :D
 

KÖTTBULLAAAAAR!!! (Behöver lugnande)

En något mer sansad men ändå lycklig Therese. Kolla in portionen...absurt mycket mat. De har konstigt fanta utomlands. Svensk fanta äger!

Jag kunde inte låta bli denna roliga bil på vägen hem. Den bara skrek: Kom och ta ett foto!!

Väl hemma duschade vi och gjorde oss i ordning. Vi kollade på kalle anka och tomteverkstaden. Tacka vet jag Youtube.com. Vilken tur att jag tog med datorn. :)


Julmiddag!


Therese fick äntligen sin Kalle såsom Harry fick sin Doris.

Den underbara julmiddagen bestående av sill, potatis, ägg, kaviar, gravad lax, grönsaker, knäckebröd samt lite annat smått och gott.

Visst hade vi en trevlig julafton Therese?

Det som införskaffades på IKEA

Huva, huva. Jag måste sluta att lägga upp såhär mycket bilder. Det tar grymt lång tid och är väl nästan lite förbjudet inom bloggvärlden..!? Men någon måste ju bryta trenden, eller hur!!?
Efter vår mysiga juldag och julmiddag kom John och Andrew över. Två grabbar vi lärde känna på vandarhemmet förr. Vi drack lite vin och gick sedan ut en sväng. Vi hamnade dock på ett av mina hatställen som heter Scubar. Nu verkar jag snobbig men det är bara så jäkla skabbigt där. Dit går alla backbackers som verkligen bara åkt till Australien för att få en 6 månaders lång fylla och möjligtvis sedan få betala underhåll resten av sina liv till nån unge de råkat få av misstag. De är trångt och schaskigt och fullt utav människor som knappt kan stå upp själva. Nä fytusan. Jag går mycket hellre till en skön bar/pubb/launch där man kan sitta och snacka och slipper hoppa runt på dansgolvet till alla dåliga "hitlåtar" från USA. Som ni alla vet är jag inget big fan utav av dansgolvet.
Jag tog därför en taxi till Starbar och mötte upp Marcos för några drinkar och två biljardmatcher. Jag har nämligen gett mig tusan på att jag ska bli bra på biljard. Det är riktigt kul. Så farsan, när jag kommer hem utmanar jag dig på en biljardmatch på någon skön bar i Uppsala.
När jag kom hem till lägenheten hittade jag i alla fall Therese på golvet, inte i sängen utan på golvet med täcket över huvudet i protest till luftkonditioneringen. Hahaha! Det var en syn!

Hoppas att ni alla som läser också hade en underbar julafton precis som vi. Nu ser vi fram mot nästa högtid. Nämligen Nyårsafton! Kram på er alla och tack för de julklappar jag fått! Din duk ligger på bordet farmor! :) / Therese

God Jul Sverige

Julafton. Julafton! Ja det känns ju riktigt mysigt hörrni! Nu ska jag och Therese bege oss iväg till IKEA för att andas lite svensk luft dagen till ära. Lite bilder från vår julafton kommer förhoppningsvis upp senare under kvällningen.

Jag önskar er alla en riktigt God Jul och har jag glömt att maila någon så sänder jag er en julhälsning här och nu!
Håll nu utkik efter våra julbilder senare!


Många stora Julkramar till familj och vänner! /Therese

Regn

Jag och Therese skulle ju åka till stranden. Ackack det regnar dock idag. Försöker ladda upp en julfilm här på bloggen...sitter på ett café för tillfället men det går inte alls. Skumt. Ja om den inte hinner komma upp imorgon så vet ni i alla fall att det kommer en.

Take care! /Therese

Therese Lindgren

Konversation agde rum imorse vid 12.30 tiden:

Therese Zatterqvist fran ovre delen av sangen
- Hej..
Therese Lindgren fran undre delen av sangen
- Men hej! Ar du hemma..? Jag trodde du var dod!?

Far jag fraga vad du grundar denna fragestallning pa?

Mmmandag

Mandag 22 December. Later det inte Helt sjukt manniskor? Det ar julafton om 2 dagar. Jag och Therese har dock fuskat och avslojat varandras klappar redan. Blir lite annorlunda nar man ar ensamma har borta. Therese onskar sig pedikyr och det kan jag ju inte missunna jantan som springer runt pa KingPin hela dagarna. Jag hittade att par supersota hjartformade solglasogon som tosen kopte till mig. Ja, lite julkansla har vi val anda. Vi tog ett gemensamt beslut om att besoka IKEA den 24:e. Vad kan bli mer svenskt an det?

Idag tog vi oss en vanda pa stan och kollade pa allt och inget. Vi kunde inte motsta att kopa varsin tartbit. Oh...mastigt!

Narkontakt chokladkaka

Graaan!

Jag i action med nya brillor

Igar hade vi pa Privilege var julfest. Det var en mycket trevlig kvall. Har slapper jag nu en bildBOMB!!

June i mitten, jag och Maria. Damen langs till hoger, vars namn jag inte minns. Ojojoj vad hon pratade efter ett par glas champagne.

Vackra Maria

Tim som forsoker vara rolig, namn?, namn?, June och Lachy

Maria och Steve

Jarnganget! Tim, Maria, Ray (the boss), June, Abi, Me och en valdigt glad Marcos

Ett, tva, tre...FREAKA!!

Och nej pappa, trots mina roda ogon drack jag inte alla dessa sjalv. Jag hade duktiga medhjalpare!

Namligen dessa shotglada typer!

Och den klassiska "ego toabilden"

Jag upptackte att de hade skona fotoljer inne pa Trademark, som stallet hette.

Som ni ser en trevlig kvall. Men vet ni, nu orkar jag inte skriva mer. Sa hej da! /Therese

Fredag

Fredag...kl är 13.34 och jag kom precis tillbaka från parken. När man jobbar kväll kan man ju lika gärna jobba på brännan under dagen.

Nu ska jag i alla fall göra Therese glad och städa hela lägenheten, för ingen annan här lär väl göra det. Jäkla slarvmänniskor. Allting är bara toppen här i Sydney, men det är lite krig i vår lägenhet alltså. Ingen bryr sig och det är äckligt!! Man får vara som en liten mamma. Stackars Therese som får vara mamma åt mig emellanåt också. Puss på dig snutte!

Ikväll kl 17.00 bär det av till mitt älskade jobb och alla sköna människor. Förhoppningsvis får jag ännu ett jobb nästa vecka då jag lämnade ut 16 cv:n i Newtown igår.  16 st! Jag klarar mig bra på de pengar jag får in från klubben, men vi måste ju spara lite till kommande städer och aktiviteter.

Nu på söndag är det  stor julfest för oss på Privilege. Ska inte glömma att ta med kameran då för det kommer att bli en toppenkväll. Har varit lite dålig på att ta kort på sista tiden måste jag erkänna.

Nej... nu till städningen! Take Care Sweden! /Therese

Jag har världens coolaste mamma!

Jag har världens coolaste mamma för hon har också en blogg. Det ni!

Kram på´re morsan!

/Therese

Hata "Dagens outfit"

Förlåt mig, halva Sveriges befolkning och därmed 1000-tals bloggar runt om i landet, MEN...
...jag hatar er när ni använder orden "Dagens outfit". Det är bara så j***a töntigt och jag röstar helt klart fram frasen till "Mest 14:is -08". Dessutom använder ni er bara utav två poser vilka är följande.

1. Framifrån, dvs: Ena handen hängandes längsmed kroppen och den andra på midjan. Sänk ena höften och vinkla motsatta bens knä en aning innåt meddans ni lyfter klacken en bit.

2. Från sidan, dvs: Ena handen hängandes längsmed kroppen och den andra på midjan. Vila hela tyngden på benet längst bort från kameran medans du vinklar det andra benet en aning. Luta bakåt och gärna också med huvudet.

Kom igen bloggare, kom med något nytt och banbrytande och sluta "copy-cata" alla andra. I en protest till er fantasilösa där ute så kommer min första och sista dagens outfit EVER!

Copy-cat posé 1

Copy-cat posé 2

HAHA, suckers!

/Therese


Lussebullar till juletid

I förrgår må ni tro att jag och Therese gick lös med mjölet här i köket så att det stod härliga till!

Med Mariah Carey i bakgrunden bakade vi en stor sats lussebullar. Se dramatiken nedan.


Och här spårar det.

Återfår lugnet efter en dos socker.

Vi måste ju såklart julmysa här i sommarvärmen också. /Lussekatten

Brandalarm mitt i natten

Men vad faan...
Brandalarmet tvingade ut oss på gatan, ännu en gång. Det enda positiva var väl att vi fick åka hiss med brandmännen.

Nu ska jag försöka sova vilket jag vet att jag inte kommer kunna. Djupa suckar från Australien...

/T


Svensk tjej hög i centrala Sydney

Ok... jag har ätit så himla mycket anti-snuv piller nu så att jag känner mig helt Dissy. Vad försöker kineserna göra med mig? Nu blir det i alla fall sängen. Förhoppningsvis funkar denna superkur och får mig att må bättre till morgondagen. Svalde en hel vitlöksklyfta och har druckit beskt ört thé också..vad mer kan man göra?

Här är vår julpalm. Snygg va?


Peace out / T

Pillerfrukost pga aircondition

Huvaligen..jag har dragit på mig en förkylning. Det är till stor det den där himla luftkonditioneringen som är orsaken. Igår var det krig i vår lägenhet. Jag lade mig rätt tidigt, vid 21.30, och vaknade vid 00.00 igen för att det var så himla kallt i vårt rum. Gick upp och stängde av luftkonditioneringen. Efter 40sec hör jag hur den slås på igen. Jag gör samma sak, stänger av den och går tillbaka till sängen. Efter 40sec är den på igen. Vem är det som är så jäkla envis?? Såhär höll det i på typ 15 min innan jag i protest tog min kudde och mitt täcke och lade mig mitt i hallen för att sova. Tjejerna i det andra rummet tyckte dock inte att jag skulle sova där så jag fick ta en ledig säng i deras rum. Där inne är det inte alls samma sak. Måste vara ngt fel på tätningen vid balkongdörren eller liknande i vårt rum för det blåser verkligen när man har aircondition på. AArghh! De proppade i alla fall i mig en massa kines-medicin-piller igår så idag känns det faktiskt bättre, även om det fortfarande är snuvigt. Jag ska stanna inne hela dagen och bara va. Ni som känner mig vet ju att jag är så himla bra på att bara vara... . .

Frukost

/Therese

New Town med Tim

Fy tusan vilken trevlig dag det var igår...

Jag mötte upp Tim på centralstationen kl 15.00 och därifrån tog vi ett tåg till New Town. Tog ca 15 minuter att komma fram. Väl där tog vi en liten tur i området. New Town har en helt annan "feeling" över sig än vad innerstaden har. Rätt fascinerande med tanke på det korta avståndet. Det kändes som att kliva rakt in i en gammal westernfilm.

Mysig småstad nära city.

Tim visade mig en del utav hans favoritpubbar och cafeér och vi var ju såklart tvugna att kolla att de håller måttet när det gäller drinkar.

En än så länge tom Zanzi Bar.

Vi valde att sitta på balkongen och njuta av våra goda drinkar. Här blev det en Watermelon Mojito. På nästa ställe tog vi en Mycket spicy Bloody Mary. Första gången för mig med definitivt inte den sista. 
   
 

Kan det bli mycket bättre?

Peace out/ Therse in New Town


Smått & gått från Sydney

Förra veckan utmanade jag Lachy på en biljardmatch. Gissa vem som vann? :) Jag såklart!
Lachy

The winner

I förrgår så åkte vi till en strand här i Sydney som heter Coogee Beach. Det var så himla vackert!

Utsikt från vandringsled. Tog ett dopp i det blåa vattnet! Underbart!

Blåsigt var det. Men härligt!

Detta är säkerligen budgetvillor..

Efter ett tag kom vi till en liten vik. Ser ut som i en film. Vackert va?

Det är verkligen vackert här i Australien. Mamma och pappa, jag kommer tvinga er att flytta hit. Jag ska bara bli rik först. Tycker ni jag ska sätta ut en kontaktannons kanske? Ung kvinna söker rik farbror? Ni får överväga och återkomma...Tack!
Efter vår strandpromenad åkte vi i alla fall och kollade på en kricketmatch och åt mat. Helt klart en trevlig dag i Sydney.

Skulle gått till Privilege snart för en cocktailkurs men den ställdes tyvärr in. Ska se om jag kan få med mig en vän som heter Tim till New Town. Aldrig varit där så kan behöva en privat guide så att jag inte villar bort  mig.
Så vad har mer hänt? Jag jobbar, umgås med nyfunna vänner, upplever Sydney och njuter av "the journey of my life".

/Therese

Då kör vi igen

5 korta meningar
* Kl. är 20.30 och jag ska precis hoppa in i duschen. Jobb 22.30.
* Raimond och Jennie sitter och äter och jag blir faktiskt äcklad *sorry guys*
* Jag slutar jobba 05.30 imorgon och ska då gå direkt hem.
* Min väckarklocka ringer 11.30 imorgon.
* Lockey hämtar mig och vi åker till Cuddy beach (Observation på  stavningen)

Peace out Sweden! /T

15 rätters på en världskänd restaurang

Igår besökte vi kollegor på Privilege restaurangen Tetsuya. Det var en mycket trevlig kväll men mycket mat och vin. Här kommer lite bilder av kvällens delikatesser.

Hela gänget i vårt egna rum på restaurangen.

1. Chilled corn soup with saffron ice cream

2. Pacific oyster with rice vinegar & ginger

3. Smoked ocean trout & avruga caviar

4. Leek & crab curtard

5. Grilled champi wrapped in pancetta, Scampi in sea water & lemon scented oliv oil, Marinated scampi with wite miso & passion fruit

6. Confit of petuna tasmania ocean trout with konbu, apple, daikon & wasabi seasonal green salad
7. Terrine of petuna queensland spanner crab with an avocado soup

8. Grilled fillet of barramundi with braised baby fennel

9. Breast of duck with braised witlof & a sansho, walnut jus
10. Grass fed beef fillet with chestnut, nameko & shimieji mushrooms

11. Comte with lentis

12. Beetroot & blood orange sorbet summer pudding

13. Lemon scented floating island with vanilla bean anglaise

14. Chocolate ganache with green tea & red beand

15. Coffee aor tea & petit four

Tror ni att jag var mätt efter denna 15 rätters middag? Lite mer bilder på vännerna kommer i nästa inlägg. Peace out Sweden!

Första Advent i Sydney

Såklart firade vi 1a Advent här borta i Sydney också. Tjecka in den grymt moderna ljusstaken jag snodde ihop. Originell va? Myspys!

Jag fick ett ryck på Coles idag också och köpte den här slingan. Vet ni hur mysigt vi har det i vårt rum nu eller?


Ikväll ska jag iväg till Tetsuya med arbetskollegorna. Spännande. Har också bokat in ett möte med Clearlybusiness nästa tisdag. Mer om det får ni veta senare.

/Therese

Frustrerad, Trött och Tacksam

Frustrerard
Det är ett faktum. Det är ett faktum att det är så j***a kallt i vårt rum när vi vaknar vissa mornar. Jag hatar aircondition! It´s killing me. Jag vet inte varför men den verkar kyla kallare och kallare för varje natt som går. Alla kommer att motarbeta mig, men ingen kan stoppa mig. Aircondition status på natten är härmed: OFF!!

Trött
Vissa nätter kan man bara inte sova. Ni vet ju själva hur det kan vara. Man vänder och vrider på sig för att var 20e minut åter kolla på klockan som envisas med att ticka allt snabbare. Igår gick jag och lade mig 22.44.
-Yes, tänkte jag. Nu kan jag sova hela natten och vara utvilad när jag vaknar. Somnar och vaknar åter kl 23.45 då det är ett jeevla liv i köket. Inget ont mot kineser, men snälla någon..förklara för mig varför de Måste prata i munnen på varandra och därmed högre och högre i ett försök att göra sin röst hörd? Varför inte bara föra en normal konversation? Ibland är kulturkrockarna här enorma! Inser efter ett tag att, nej..jag kommer inte kunna somna om. Går upp och i protest ner till seveneleven och införskaffar en 70%chokladkaka. Lägger mig sedan igen för att läsa boken som jag fick utav Creative Events. Den är grymt bra. Kollar på kl igen och inser att den nu är 04.25. Går upp och ut i köket för att informera Therese om denna underbara nyhet. Hon gick också upp efter ett tappert försök till sömn. Lägger oss...somnar inte...förens bortåt 7tiden. Nu är den 10.30 här.

Tacksam
Nu är det äntligen morgon. Tack! Jag ska nu gå iväg till en park 5 minuter härifrån. Jag är så himla trött. Dels pga två nätters arbete, aircondition som tyvärr gjort mig förkyld, och ingen sömn denna natt. I parken kommer jag dock slockna i solen. Och nej, min väska kommer inte bli snodd. Jag tar bara med mig min handduk och min bok. Om någon nu envist måste sno dem så, varsågod! När jag kommer hem igen ska vi tända ett ljus för första advend. Efter det ska Tim visa mig Newtown. Ska försöka dra med Therese med.

/Therese

RSS 2.0