Fredag, bowlingkvall

Hej!

Ikvall vid 23tiden ska jag kila ner till Therese jobb for att bowla en omgang. Roligt! Hon ar redan dar da hon hade ett 4 timmars pass idag. Jag dock fick inget pass idag utan imorgon och sondag. Snala chef!!

Jag har bestamt mig, igen, for att forsoka vara lite nyttig. Min kropp borjar balla ur da vi ater och dricker for mycket onyttigt hela tiden. Sa idag gjorde jag Riktig mat i form utav chili con carne och ris. Gott! Nu ska jag ut och knalla en svang. Enligt Cosmopolitan sa ror jag for lite pa mig...haha!

Sa vad har mer hant? Det har varit ganska lugnt pa sista tiden. Jag och Therese besokte Maroubra Beach igar. Det var riktigt varmt och skont samt underbart vatten. Nasta vecka blir det Blue Montains ocksa.

Maroubra

Nej vet ni, jag har faktiskt inget mer att skriva. Vill bara komma ivag till Canberra och Melbourne nu. Blir nog lite mer intressanta inlagg da.

Kram pa er! /Therese

Vågar jag åka hem?

Jag menar bara...kolla in nedanstående artiklar!

TBC? Trodde typ den sjukdommen var, utdöd! Nej tack!


Är ni seriösa?

Ok, jag erkänner att jag har en slödag och ingenting speciellt inplanerat samt precis kommit underfund med print-screen knappen på min dator. Tycker dock det är lite roligt att kolla in Aftonbladets hemsida ibland. Det finns så otroligt många patetiska och roliga artiklar att läsa. Bra tidsfördriv i väntan på att Therese ska komma hem. Oh, jag  behöver verkligen resa vidare nu!

Ni hänger väl med på resan? :) /Therese

Hur FAN ska detta gå till?

Läsare, hjälp!

Som jag tidigare skrev så håller jag på att packa.. öhm. Vet inte om jag behöver skriva något mer eller bara visa er dessa två bilder nedan.

Den redan fullpackade resväskan

Kläder som ännu ej packats ner

Förstår ni mitt problem?

/
T

Snacka om att vända på dygnet

Jag och Tessan har verkligen vänt på dygnet. Jag gick och lade mig 06.30 imorse, Australiensk tid. Om vi fortsätter såhär kommer vi inte vara jetlaged alls när vi återvänder till Svedala. Galet!

Nu har jag i alla fall börjat packa inför flytten på lördag. Yes! Ser fram emot det så himla mycket. Äntligen en lite större förändring i tillvaron. Tyvärr så hörde vi att det typ går loppor på det vandrarhem vi ska flytta till. Alltså fy fan vad skabbigt. Jag känner mig verkligen som en riktig backpacker nu som ska flytta in i ett lopprum. Ja, de har i alla fall sanerat hela stället så det bör ju vara lugnt tills på lördag, men ändå...huvaligen!

Alltså vet ni vad som hänt? Det är väl både tragiskt och roligt...men mest jobbigt. Jäkla killar. Min chef på Le Montage gjorde typ värsta kärleksförklaringen till mig på fyllan häromdagen. Ne, nej, nej..icke intresserad herrn! Doh!

Nu ska Therese snart knalla till jobbet och jag ska kolla upp det billigaste sättet att ta sig till Canberra. Vi skulle ju vilja bila dit. Förmodligen en nära-döden-upplevelse för oss båda. Men ack så kul. Tessan & Tessan på roadtrip!

Ja, bara så att ni vet!

Kram på er /Therese soon in Canberra


Australian Day...och lite annat

Hej!

Då var ännu en workweekend över. Härligt! Jobbade även igår Måndag då vi hade ett dop inbokat. Inte vilket dop som helst heller utan hela släkten Navarra, ägarna utav Le Montage, kom förbi för att fira. Alla italienare. Maffiabossar...

Usch..vad nervös jag blev. Man vill ju gärna göra bra ifrån sig när alla ens chefer sitter där med sina familjer. Hur skulle det vara att spilla rödvin på ägarens vita skjorta? Hemska tanke! Dessa människor är lite speciella och brukar inte prata eller bry sig om vår (personalens) existens så att säga. "Fina" Därför var det mycket roligt och skönt när jag började prata med en av dem under slutat av kvällen då jag stog i baren. Sall, som han heter erbjöd sig att hjälpa mig hitta jobb i Melbourne då han känner någon snubbe som äger ett casino. Toppen va?

Efter jobbet fick jag skjuts utav Arefin hem där jag träffade Therese som kommit hem. Underbart! Äntligen en normal person i lägenheten igen som man kan prata med. Välkommen hem hjärtat. Vi gjorde oss i ordning och åkte sedan iväg till Kings Cross för att möta upp Domonic och Sall. Meddans vi inväntade dem så gick vi in på en cocktail bar vid namn Goldfish. Där träffade vi två konstiga gubbar. Oh, ni ska bara veta hur mycket konstiga gubbar det finns. Ja i alla fall så frågade de om de fick köpa oss varsin drink och ja, varför inte. Det visade sig efter ett tag att dessa två känner Domonic och alla de andra i deras släkt. Ja, världen är ju bra liten.

Efter någon timme så åkte jag och Therese i alla fall vidare till Brodwaybar där vi träffade Carlos och Rob. Det var trevligt. Där tog kvällen dock slut.

Idag har vi inte fått mkt gjort. Tisdagen kan helt enkelt sammanfattas med följande ord: Vakna, Äta, Shoppa, Träffa svenska vännen Magnus, Ett glas vin, Sova.

Ska med andra ord ta mig en tupplur nu. Måste nog börja packa imorgon då vi flyttar från lägenheten på Lördag då vårt kontrakt går ut. Vi flyttar tillbaka till vårt gamla vandrarhem och bor där i en vecka innan Melbourne. Längtar för alla i denna lägenhet är så jäkla tråkiga.

Sov gott allesammans! /Therese


Tar detta knäcken på mig? Nej då...

...men visst fan är det jobbigt!

Inte lite heller utan Mycket! Idag höll vi i ett bröllop för 480 gäster som åt och drack. Slitigt, slitigt. Nu är klockan 05.10 och jag känner mig rätt förstörd. Denna "reseat" efter själva eventet tar på krafterna. När man är klar vill man ju bara gå hem. Inte börja om igen! Skrattar...tragiskt, men komiskt. Finns också en hel del rutiner som skulle kunna göras om för att underlätta arbetet. Folk är så inkörda i gamla mönster. Vilken tur att ja kommer som en frisk fläkt, eller hur? Rob verkar uppskatta det i alla fall. "This girl has common sense", brukar han säga.

Imorgon kommer Therese hem...längtar! Behöver någon att snacka lite gojja med nu. Har gått runt och tänkt så himla mycket de senaste dagarna. Tror det blir mer så när man är "ensam".

Australien, Le Montage, Sverige, Studera, Jobba, London, Vänner, Melbourne, Pengar, Uppsats, Event, Projektledning, Familjen, Creative Events, Bibendum, Uppsala, Karriär, Rutiner, Stockholm, Internship, Måsten, Nöjen...

Många tankar blir det i mitt lilla huvud...det svämmar över ibland.

Nu har jag somnat...Godn....Zzzzz...

/Zzzzz


Fredagkväll med Cicci

Hej!

Vilken trevlig och underbar kväll jag haft! Jag träffade Cicci utanför baren Three Wise Monkeys vid 23.30 tiden. Alla backpackers som varit i Sydney vet vilken bar jag pratar om. Där gick vi i alla fall in, njöt utav en öl, snackade skit och hade trevligt. Bra öppning på kvällen eller vad tycker ni?

Efter det besökte vi StarBar där vi spelade en omgång biljard. Vem vann? Jag såklart! Den lyckan varade dock inte så länge då Cicci spelade skiten ur mig nästa omgång som vi tog på baren Mcguari. Aja, jag lät ju henne vinna såklart!

Nu ska jag hoppa till sängs. Ja praktiskt taget "hoppa" för jag sover i den översta sängen. Det skulle jag ju inte behöva nu när Therese är borta. Men det är ju liksom min säng, sörrni!

Imorgon ska jag försöka ladda upp den roliga videoblogg jag spelade in tidigare ikväll. Internetet är helt kasst igen. Typiskt!


Imorgon blir det även lite jobb. Rättare sagt ett 12 timmars pass på Le Montage!

Kram på er! /Therese

Var jag än befinner mig...

...så kan jag inte sluta planera och tänka på framtiden. Detta är ju såklart jättebra, jag måste nog dock lära mig att leva lite mera i Nuet. Jag är ju här nu för att uppleva en massa roligt och få nya erfarenheter.

Om det dock fortfarande är lågkonjunktur och svårt att få jobb när jag kommer hem så funderar jag ju som jag tidigare skrev på att plugga vidare. Håll ögonen och öronen öppna. Kanske blir det en ThereseGoesAbroad Vol.2.

Nu in i duschen...

Utgång i underbara Sydney

Godmorgon!
Ja det är till och med godmorgon för mig. Jag har legat här och uppdaterat min blogg i för många timmar och knapt tagit mig ur sängen. En sväng till banken har jag dock hunnit med.

Om någon timme ska jag möta Cicci och några av hennes vänner för en trevlig kväll i Sydneys innerstad. Smsade min boss precis för att se om han har något bra förslag. Är man född i Sydney så borde man väl ha lite koll. Vi har inte varit ute så farligt mycket under vår tid här. Det var en del i början men dock inte så mycket på de större ställena som jag faktiskt tycker att man borde besöka i alla fall en gång.

Nu ska jag ta och köra en kombinerad frukost/lunch/middags sallad. Jag tog ut 500kr från mitt sparkonto på banken och den man som hjälpte mig undrade om detta skulle räcka hela helgen. "Do this cover 9 meals?" Haha, lilla gubben! Du har ingen aning om hur det är att vara student/backpacker va?

Vi får väl se vad jag hittar för gamla trasor i garderoben. Köpte en jättesnygg grå kavaj i en secondhand butik för ngn vecka sedan. 100kr! Inte illa.


Kvällens outfit, mamma och pappa?

Hörs senare! Kram Therese


Ännu en månad i värmens underbara land

Tjena Läsare!

Ska passa på att meddela att vårat plan den 3e Maj blivit inställt. Vi har bokat om det och kommer nu att åka hem den 3e Juni istället. En månad till får ni längta efter oss!

Therese är ju inte hemma för tillfället och har inte haft tillgång till internet under de senaste dagarna. Vet inte om hon kommer att ha det under resten av tiden heller så jag kör väl en liten uppdatering utav vad jag hört utav henne via telefon. Hon är så söt. Ringer mig om kvällarna.

Jag har då fått veta att hon i förrförrgår åkte ut med en båt tillsammans med Mark (som hon är där med, en kollega och vän från King Pin) och en hop andra människor. De åkte rätt ut i intet. Mitt ute på havet stannade de. Ni som känner Therese vet ju att hon är rädd för mörkt vatten, och fisk. Hon höll ju på att slå knut på sig själv när de glatt berättade att de skulle hoppa i det där mörka vattnet och snorkla. Tydligen fanns ett helt fantastiskt korallrev där. Fantastiskt eller ej, det är ju för fan galenskap tyckte Therese. "Äh, de vill inte äta dig i alla fall" Fick hon som lugnande svar på sin fråga om det fanns hajar. Ja, i kom hon i alla fall till slut.

I förrgår så var hon och Mark ute på en partyrunda. Mark sover på soffan och Therese fick sig ett gott skratt när hon vaknade relativt tidigt igår morse. Av någon anledning så hade Mark dragit ut hela soffan på balkongen. Tokig snubbe det där.

När du kommer tillbaka Therese så släpper jag dig inte ur sikte. Man vet ju aldrig vad du hittar på för galenskaper. Ackack!

Kram på er alla! /Therese

Så jag har blivit aktiv?

Godmorgon, Godmiddag, Godkväll! Jag vet aldrig vad jag ska skriva. När det är morgon hos er är det ju kväll här och tvärtom. Får väl börja med ovanstående öppningsfras så blir det ju garanterat inte fel.

Ikeas köttbullar, det ver grejer det. Det blidde en långprommenad efter det vilket var välbehövligt. Man äter ju alltid alldeles för mycket! Vad jag är ute och går nu för tiden? Har jag gått och blivit aktiv? Nä, det är nog bara en period. Eller vad tror ni? Häng med!


Dock blev det ingen tripp till Bondi Beach då jag kom på att solen inte går ner över vattnet. *Smart* Lade mig i Hide Park istället framför detta vackra slott.

Vid det härliga vattnet stod jag och njöt en stund under min promenad.


Bilder från Sydney Bridge!



Hörs snart! / Therese

Och så en liten videoblogg

Hehe! Jag ser ju typ farligt deppig ut för att jag ska åka själv till IKEA eller något. Men lugn bara, jag mår så fint så! :)


Take Care /Therese

Promenad över Sydney Bridge

It is the world's widest long-span bridge and it's the tallest steel arch bridge, measuring 134 metres (429.6 ft) from top to water level. Ja det ni! I 3 timmar var jag ute och gick i flipp flopp. Är man dum så är man!


En kort, patetisk och oproffisionell film! Enjoy!
 


/T

Tydligen webcam fantaster

Jag och Therese har så grymt många filmer från webcamen på datorn. Internetet har varit så segt så det har inte gått att ladda upp någonting. Nu går det dock så jag tänkte att ni skulle få ta del av en del av galenskaperna! Vi börjar väl med två barnvänliga klipp. Synd bara att jag ser ut som en hemlös person på alla filmer med värsta ruffsiga håret! Tjejer vet ni, kommer alltid med ursäkter.

Vem fan bakar lussebullar i solbrillor?
 
Denna film är från juldagen!


Mer kommer! /Therese

Ensam, fast med vänner


Nämen...hallå! Jag kommer inte kunna sova inatt. Det är mörkt i rummet och ingen Therese finns där. Hur ska jag klara detta när jag kommer hem till Sverige? Det kommer bli en underlig kännsla. Hon är ju den första peron som jag ser varje morgon när jag vaknar samt den sista innan jag sluter ögonen om natten. Får kila ut och köpa mig ett gosedjur. Eller ett "gossedjur" som jag alltid sa när jag var liten.
BBQ
Jag åkte till stranden 10.00 imorse efter att vår "building manager" väckt mig. Han kom för att städa vår terass! Tack! Vid Bronte Beach mötte jag i alla fall upp Adriana som jobbar på LM. Hon stannade i 2 timmar men var sedan tvungen att åka till jobbet. Jag har tur jag som inte jobbar vardagar. Tar hellre alla timmar under en helg istället och kör stenhårt.

Jag har verkligen legat och njutit där i solen idag och lyssnat på Björn Rosenström, kollar på surfarkillar samt tagit mig några dopp i det blåa vattnet. Therese berättade för mig att hennes pappa sagt att vi verkar ha det så mysigt. Att vi är sådana där personer som man sneglar på och tänker att "Åh, jag önskar att jag kunde njuta sådär/göra det där!" Och ja, jag tror nog vi är dem där personerna. Vi diskuterade fram och tillbaka här om dagen, som vi alltid gör, och kom fram till att vi nog inte har ett enda problem i hela världen. Hur underbart är inte det?

Tessan, jag lånade din Ipod, hopppas det var okidoki! :)

Efter några timmar började de andra anlända. Vi köpte öl, korv, kött och gillade tillsammans. David hade med sig sin "riktiga" kamera så jag ska sno lite foton från honom snarast. Efter en heldag på stranden var jag dock rätt möt vid 22tiden så jag tog lift med Dinos till stan istället för att åka vidare till Bondi Hotel och dricka drinkar. Någon måtta på den goda får det vara.

Imorgon ska jag möta Paula Vid Bondi Beach kl 10.00 för att umgås och bättra på brännan lite. Vi har inte hunnit prata så mycket tidigare så förhoppningsvis lär vi känna varandra bättre imorgon. Jag kommer att se ut som ett lik bredvid henne. Hon är från Colombia och blir ju hur brun som helst på nolltid. Dessa gener, orättvist va?

Torsdag 11.30 beger jag mig till tågstationen för att möta upp David. Vi ska åka till IKEA tillsammans. Supertrevligt! Han ska införskaffa ett nytt bord och jag ska äta köttbullar! Lite annat införskaffar jag säkerligen också. Mat alltså. :)

Jag har alltid mitt hår i en knut  när jag åker till stranden. När jag släpper ut det ser jag ut som en pudel. Dock rätt snyggt.


Krulltott! Man kanske skulle permanenta? Fast då skulle det mesta nog ramla av! Skratta!

Nu blir det "filmtime in da house"! Kramar på er!

Middag på tu man hand!

Therese, min kära reskamrat kommer imorgon lämna mig ensam 6 dagar framöver. Hon är ju lite småtokig som vi alla vet och ska åka på semester med en vän från King Pin där hon jobbar. Vi gick därför ut ikväll och åt middag på en kinesisk restaurang. Mycket trevligt ska jag få be att tala om.

Therese i ChinaTown

TNT

Det är bra att äta med pinnar ju. Allt går mycket långsammare och det är faktiskt trevligt att sitta och fixa och trixa lite medans man pratar. Vi delade även på en flaska vitt vin. Kan det bli bättre?

Jaadå! Vi gick till ett annat ställe längre ner på gatan och köpte varsin öl och snackade tjejsnack.

Efter det var det dags att gå hem. Therese ska upp tidigt imorgon för att ta sig till flygplatsen. Jag ska också upp. Dock för att möta upp mina arbetskamrater på stranden. Vi kör en repris utav förrförra veckans BBQ som var så trevlig. Jag packar bikini, några öl och såklart kameran i min lilla väska.

Jag vet inte riktigt varför men Rob, min chef, verkar vara fast besluten att hjälpa mig hitta jobb vilket iofs bara är bra. Han sa till mig igår när vi lämnade Le Montage att han pratat med en av killarna som äger Goldfish, den där cocktailbaren som vi besökte förra veckan. Denna kille är tydligen delägare i ngt företag som söker nya eventmanagers. Antar att det mer handlar om positionen "supervisor". Jaja, vi får se vad som händer. Jag tänker inte lägga ner så mycket tid på att tänka på detta för som med mycket annat är det bara snack.

Nu ska jag hoppas ner i sängen! Kramar Therese


180109

Jag sitter här i köket och smaskar sura remmar. Inser plötsligt hur trött jag är. Vi slutade tidigt idag, redan vid 01.30 tiden vilket är ovanligt. Förstår inte riktigt varför klockan då är 04.07 nu när jag sitter här. Kan det bero på detta?

Vi tog en öl efter jobbet.

Killarna skulle visa sin musikaliska förmåga, vilket inte gick så jättebra. Carlos och Rob.

En jäkligt sliten Therese med håret på ända efter ett hårt arbetspass.

David ville promt vara mad på bild han också!

In action. Här håller vi på att förbereda inför bröllopet i lokalen Sara Grand.

Maintable som Daniella oftast är ansvarig för. Daniella till höger och Adriana till vänster på bilden.

Efter ca 7 timmar, ja då är man lika glad över att få riva bort skiten igen...!!


Som vanligt har cp BLOGG.se big problems...skrev ett jobbrellaterat stycke som var lite intressant. Blir dock på så jäkla dålogt humör utav detta. Ni som läser detta, skaffa INTE blogg.se. Det suger stenhårt! Ja, ni får veta imorgon.

Kram Therese

Enformigt

Ja, det är nog så man kan förklara mina helgblogginlägg. Jag går ju upp kl 14.00 då jag jobbat natt och tar bussen från stationen 15.22. Man hinner tyvärr inte uträtta så mycket under den korta tiden. Imorgon måste jag dock upp tidigare för att gå till Paddys Market. Någon lömsk typ har snott min kapsylöppnare och jag MÅSTE ha den när jag jobbar. Man kan likna det med att man inte överlever i skogen utan kniv.

Så vad kan jag berätta för spännande? Imorgon, eller idag kommer vi ha totalt 1200 personer hos oss på LM. Sex stycken bröllop på en gång om jag minns rätt. Ca 7500 tallrikar kommer att slussas mellan de olika köken och lokalerna. Krasch Krasch!! Kommer bli ett hårt pass.

Nästa helg händer något roligt i alla fall. På söndagsmorgonen då vi slutat, ca 02.30, så åker jag, Rob, Dinos, Tamara, Paoul och några andra upp till Robs mammas sommarställe. Det ligger ca 3 timmar från Sydney. Där kommer vi att stanna i 3 nätter för att sola. bada, grilla och ha trevligt! Något jag verkligen ser fram emot. Stackars den människa som får köra dit på morgonkvisten. Inte lär det blir jag för då tar det 5 timmar istället för 3.

Rob lämnade mitt cv till en av hans gamla arbetspolare igår som tydligen sökte personal. Förhoppningsvis får jag extraknäcka lite till innan jag lämnar stora staden. Fick lön idag. I Love it. 583 Australienska $ hovade jag in under förra helgens jobb. Det är ju inte någon stadsministerlön precis men mycket bättre än vad  jag fick på Privilege. Pengar, pengar...världen kretsar kring dem. Är det inte underbart? *Lite smått ironisk*

Pratade med brorsan igår. Den där lilla skitungen som inte är så liten längre. Vi hade en rätt rolig konversation som ni nu får ta del av. Sorry broder, allt roligt är offentligt och hamnar här på bloggen. Så tänk på vad du säger!  ;-)

- Matte | säger:

Jag läste igenom din blogg idag

- Matte | säger:

Tacka du nej till jobbet som strippa eller vågar du bara inte skriva i rädsla av att päronen får veta?

Therese säger:

HAHAHAHA! Fan vad du är rolig! haha, nej jag tackade faktiskt nej

- Matte | säger:

:P

Therese säger:

Fast de erbjöd mig 300 dollar/ kväll haha

- Matte | säger:

;o

- Matte | säger:

Jag tror fan jag hade tagit jobbet..

- Matte | säger:

Om jag blev erjbuden som manlig strippa

Therese säger:

Hahahahaha! Vilken jävla synd!! Asgarvar!

- Matte | säger:

1500 spänn per kväll

Therese säger:

Hehe, ja kvinlig kan ju bli lite knepigt!

Therese säger:

Ja, goa pengar! men,...nja...känner inte riktigt att det är ett jobb för mig..haha!

- Matte | säger:

Kanske är sant

- Matte | säger:

Nej

Therese säger:

:P

- Matte | säger:

Jag vill nog inte se dig svinga dig runt en stolpte

- Matte | säger:

Inte bra för familjeäran^^

Therese säger:

Nej men fy fan säg inte sådär!!!

Inte bra för familjeäran? Jag måste ha dålig humor men tyckte det var så grymt roligt skrivet.
Nej gott folk. Dags för den "sköna" sängen. Night kram Theresa


04.30, jag var glad men nu är jag fan förbannad!!

Jag måste bara få vräka ur mig några sanningens ord innan jag går till sängs. Hade skrivit ett gött inlägg till er här, men vad händer? Jo, som vanligt har Blogg.se BIG problems och inlägget försvinner. Inte nog med att sidan ändrar typsnitt på mina inlägg titt som tätt men detta! Antingen är jag övertrött eller så har jag verkligen fastnat i bloggträsket...men innerst inne tror jag bara det är Blogg.se som måste Skärpa sig!

Morr. . . .

1 bild säger mer än 1000 ord

NewTown Café

Ett glas vitt

Utomhusbio med flera 1000 andra.

Bowling


Kramis

Så vad har jag egentligen gjort här borta?

Jo, här kommer ett smakprov:

Jag har bott på fyra olika vandrarhem. Jag & Therese har hyrt vår "egna" lägenhet och delat den med 6 kineser och en lesbisk kanadensare. Jag har jobbat som Brand Ambassador för Let´s Launch. Jag har jobbat som bartender på Privilege. Jag jobbar som servetris, värdinna och bartender på Le Montage, ett eventcenter. Jag har gått en RSA-kurs. Jag har sett Sydney Opera House, Sydney Bridge, Sydney Tower, Darling Harbor, Queen Victoria Building, Circular Quay, Australian National Maritime Museum,  Botanical Garden och andra sevärdheter. Jag har åkt turistbuss utan tak. Jag har kollat på en kricketmatch. Jag har ätit berömda pannkakor i stadsdelen The Rocks. Jag har ätit en 15 rätters middag på Tetsuya som anses vara världens 5e bästa restaurang. Jag har bilat 100 mil till Brisbane med två armekillar. Jag har suttit 15 timmar på ett tåg tillbaka till Sydney och beskådat landskapet. Jag har övernattat i Surfers Paradise. Jag har besökt nöjesparken Dreamworld. Jag har klappat och matat kängurus. Jag har ätit känguru. Jag har hållit i en koala. Jag har matat vilda kakaduas. Jag har sett tusentals stora fladdermöss. Jag har solat och badat vid Bondi Beach, Manly Beach, Bronte Beach, Coogee Beach samt två andra stränder. Jag har firat Halloween och klätt ut mig till Tommy Lee. Jag har firat jul och ätit köttbullar på Ikea. Jag har firat nyår och skådat fyverkerier från en av Sydneys högsta byggnader. Jag har besökt en helt hop med förorter såsom NewTown, Millers Point, Lillyfield, Rhodes, Wollongong, Kirribilli mm. Jag har ätit och druckit på många sköna inhemska krogar och restauranger. Jag har åkt båt. Jag har besökt Sydneys stora casino. Jag har lärt känna människor från Canada, Colombia, Brazilien, China, Nya Zeeland, Usa, Frankrike, Bulgarien, Filippinerna, Bangladesh och såklart Australien. Jag har varit på utomhusbio i Darling Harbor arrangerat av Sydney Festival. Jag har provat på hiphop.

Sjuka saker jag/vi hunnit med att uträtta/uppleva:

Halkat på toalettgolvet, grabbat tag i toaletten och haft ner locket som gick sönder (skratta). Varit på en hemmafest och fått reda på att två utav killarna är Sydneys mest kriminella, vi lämnade. Jag och tre vänner liftade med tidningsbudet. Therese glömde körkortet hemma på nyårsafton (!!!) så hon fick planka in på casinot med mitt. Vi har snott toalettpapper från offentliga toaletter då vi hade slut hemma. (Vem gör detta?) Jag har blivit erbjuden att jobba som strippa. Jag vet inte hur många gånger jag blivit erbjuden marijuana.

Mer lär det bli inom kort. Kram Therese

Mytomspunnet värre!

Therese och jag diskuterar en hel del. Vi diskuterar vädret, sol vind och vatten, mat, resor och på sista tiden en hel del annat. Varje gång vi kommer in i ett sådant samtalsämne så säger vi "Detta måste vi googla". Men så glömmer vi alltid bort det. Igår skulle jag haft min utbildning men den blev inställd och kommer att hållas idag istället. Så igår, då det var 200g varmt ute och man inte kunde vistas utomhus utan att få 3e gradens brännskador, då hade jag en liten google stund. Oj, vad jag googlade.

Jag har nu fördjupade kunskaper inom dessa områden:

* Loch Ness-odjuret
* Storsjö-odjuret
* Area 51
* Homoäktenskap
* Bigfoot
* Bermudatriangeln
* 19:e gruppen

Hehe, så jäkla onödigt egentligen. Men lite spännande med all mysik. Eller vad tycker ni?

Nu har jag då som sagt utbildningen idag istället och ska snart bege mig till bussen. Det är jättebra väder idag också. Dock är man ju som svensk inte van vid denna kvava hetta så ibland blir det ju faktiskt lite jobbigt. Idag har vi 40g C. Är det inte i skuggan man mäter?


Ta hand om er allihopa! Solkramar från Therese

Stranden, bara för härligt

I förmiddags mötte jag upp Therese vid Bondi Beach och spenderade hela dagen där. Underbara playan! Vi är helt tokiga när vi badar. Som små barn skuttar vi runt och skriker när för stora vågor närmar sig.

Vi börjar få lite färg

Spex på stranden

Helt plötsligt stegade Arofin, min kollega, förbi och bjöd med oss på öl. Några av mina arbetskamrater hade också intagit stranden denna soliga tisdag.


Nu ska jag kasta mig på sängen och njuta av en film. Jag ska upp imorgon och iväg på utbildning hos Le Montage. De håller utbildning då och då för de nyanställda gällande service, RSA mm.

Avslutningsvis kan jag berätta att gårdagen med arbetskamraterna var mycket trevlig. Vi åkte till Kings Cross där de flesta större klubbar finns. Vi besökte dock en cocktailbar vid namn Goldfish där Rob känner folk. Efter det bar et av en sväng till The Ivy och sedan hem.

Tjingeling allesammans! Kramar

Receptet på en bra Måndag!

[x] Försov dig! Det gör inget för du har jobbat natt hela helgen.
[x] Bestäm träff med en vän och luncha på en koreansk restaurang.
[x] Gå en sväng på stan och köp tjusiga örhängen.
[x] Ät glass med grönt thé smak.
[x] Sätt på dig örhängena och möt upp arbetskamraterna för en öl.
[x] Umgås inpå småtimmarna och avsluta sedan kvällen med en äppelpaj från Mc Donalds. 


          
Kryddig Måndag alá Therese! /T

Försova sig

Minns ni detta stycke ur mitt inlägg igår kväll?

"Om ca 6 timmar hämtar Rob upp mig, Cici och en annan tjej för att möta upp "the crue" på Palm Beach som ligger 45 minuters bilfärd härifrån. Roligt att hitta på saker med arbetskamraterna utanför jobbet också. Man lär känna varandra på ett annat sätt."

Jo men tjenahejsan. Nu är kl 14.25 och jag har precis vaknat. Gick och lade mig 06.50 och hade mobilen på ljudlös, så så gick det med det. Therese envisas med att inte svara när jag ringer så nu blir det nog inte strand överhuvudtaget idag. Får satsa på imorgon istället.


Förresten, vad kan jag säga? Alla älskade mina solglasögon! Klicka för att se större bild!
 
        Gabbi                Jadu?             Jadu?                        Arofen                                   Dinos

/Therese

Maria Lilian Pettersson

Maria Lilian Pettersson...den där goá, glada, mysiga, envisa värmlänningen som vi alla tycker så mycket om! (Dretunge) Vet ni vad hon har fått för sig? Jo, att hon ska flytta till GBG. Flytta!?

Jag har andra sköna, coola, schyssta vänner i Stockholm...men bara en liten värmlänning. Bara en liten Maria Lilian Pettersson. Vem ska jag ta långa promenader med längs vattnet? Vem ska jag kuta uppför kullerstensbackar med? Vem ska jag dricka thé med på café Muggen? Vem ska jag kolla på långa stickade tröjor med? Vem ska jag stå på klipporna med och beklaga mig över mina patetiska problem? Vem ska jag åka hem till efter jobbet för att kolla på film och mysa? Vem ska jag lova att vara nyttig med för att sedan vräka i mig bullar och godis? Vem ska jag simma med? Vem ska jag äta sallad med på plattan? Vem ska jag förlora mot i Sing Star? Viktigast av allt...Vem ska jag bråka med, för att sedan bli sams med igen och åter inse att du är en bästa vän?


Tack för att du finns där och bråkar med mig, min lilla MiaFia! :)

/T

Jobbrushen är över

Måndag. Precis hemkommen från en arbetshelg på Le Montage. Man blir ju bara för knasig i huvudet när man vänder på dygnet såhär. :)

Ett litet papper får man för varje nytt event. Jajamensan!

Igår/inatt hade vi i vår lokal (The Marquee som den kallas) 90 Serbier som åt, drack och dansade efter ett dop. Kvinnan som ansvarade för det hela från kundens sida var en riktig bitch och jag vet inte hur många gånger hon ändrade saker fram och tillbaka. Stackars Alejo som var kvällens "supervisor".

Efter en ändå lyckar kväll anslutade vi alla på LM med några öl och sedan var vi knasiga och drog en sväng till Mc Donalds också. Bikinifiguren heeydow! Rob var schysst och skjutsade sedan hem mig och Cici. Det är intressant att snacka med Rob för vi pratar ofta om event, management, drömmar och mål. Han känner en hel det människor här i Sydney som jobbar inom branchen och har sagt att jag ska hojta om han kan hjälpa till med ngt. Ja men ge mig ett jobb på en jäkla eventbyrå dåååå! Han är bara 24 år och huvudansvarig för Le Montage. Rätt imponerande. 

Om ca 6 timmar hämtar han upp mig, Cici och en annan tjej för att möta upp "the crue" på Palm Beach som ligger 45 minuters bilfärd härifrån. Roligt att hitta på saker med arbetskamraterna utanför jobbet också. Man lär känna varandra på ett annat sätt.

Dinos, jag och Rob på förra veckans BBQ.

Godnatt, blekfisar! / Abba-Dancing Queen, som Dinos brukar kalla mig.

Vänta, vänta vänta...

Jag måste bara fråga vad alla gjorde på Nyårsafton? Mamma, pappa och brorsan, jag har koll på er..men resten?



Engelska

När man varit utomlands ett tag och mestadels pratar engelska så börjar man också tänka och drömma på engelska. Det är ju jättebra. Någonting som kanske inte är jättebra men ändå jättekul är att man ibland hittar på egna, roliga svengelska ord vilket resulterar i mycket roliga situationer. Här kommer några exempel på detta:

Wottern = Vatten
Heydow Heydow = Bye bye
Drinka = Dricka

...jag hade några fler roliga på lager men får bifoga dem senare hörni. Klockan är 03.45 på morgonen här och min hjärna fungerar inte riktigt som den ska känner jag. Allt gick i alla fall toppen på jobbet. Ett afrikanskt bröllop var det denna gång. Fick min första lön också vilket kändes grymt bra! Den ska jag spara, spara, spara!

Min chef Rob som älskade mina coola brillor. Jäkligt rolig snubbe!

Vad har ni haft för er?

Kram Theresa

Therese Lindgren 3

Therese Lindgren har en trasig sko... ja det är så allt börjar. I 20 minuter går hon runt på sitt jobb och frågar folk om de ha lim. - Har ni lim, har ni lim, har ni liiiiiiiiiiiiim? Men, nej ingen har lim. Till slut får hennes kollega Mark nog och köper lim till tjatkärringen. Vad händer då härnäst? Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Therese går in på Daves (hennes chef) kontor och öppnar limtuben...över hand skrivbord. Vad finns på skrivbordet? Han rapporter, hans älskade glasögon och en massa annat skit. Trycker hon inte ut allt lim utöver dessa föremål? Jo, det är precis vad hon gör. I panik samlar hon ihop alla papper och lägger dem ovanpå varandra. Ovanpå varandra.. aj, aj, aj Therese Lindgren.

Som i alla historier bli det bara värre. Hon inser efter ett par hemska sekunder att de där solglasögonen som låg på skrivbordet också limats fast vid pappersklumpen, tillsammans med hennes långfinger. Superlim, we lööv it! Innan historien är slut har också en stor klump hushållspapper och en våttrasa adderats till detta limkalas. Helt j***a otroligt!

Dave kommer efter ett tag in på kontoret och ser Therese stå där med dessa grejer liksom magneter fästa vid hennes långfinger. Jag kan bara meddela att han inte blev glad...resten får ni läsa i Therese blogg för Daves raseriutbrott vågar jag inte ens stava till.


/ LeTherese


Mysdag hela dagen

Både jag och Therese var lediga idag så vi bestämde oss för att spendera en lugn, skön dag tillsammans. Jag hade ju min intervju i New Town kl 13.30 så vi bestämde oss för att spendera dagen där. Therese kollade på böcker och köpte cocos-smör som luktar rengöringsmedel medans jag var borta. Intervjuen gick bra så jag hoppas jag får caféjobbet med.

Efter att ha mött upp Therese i bokshoppen vandrade vi omkring ett tag innan vi bestämde oss för att slå oss ner på ett café som heter Bazzz Café. Therese ville absolut sitta i soffor och inte på pinnstolar. Nej sörni, pinnstolar det dög inte! Där beställde vi i alla fall in mat och begravde våra huvuden i två tidningar som vi köpt tidigare. Om vartannat snackade vi skit och garvade åt alla våra interna skämt. Vi har dragit på oss en hel hop av dessa så det blir en hel del skratt emellanåt. :) 

Efter matbiten kunde vi inte motstå att köpa varsin stor bit chokladtårta med. Goffdag må jag säga!
Efter ca 3 timmar på cafét och 100kr fattigare vandrade vi hemåt. Det tog dock rätt lång tid. Mer exakt 4,5 timmar då vi smet in på både en second hand affär, en dvd/bokshop, Coles och sedan en bar där vi delade på en flaska vitt och blev sittandes  en bra stund. Vilken tjejdag va? Bilder kommer.


Bronte Beach

Underbart!

/Therese

Bronte Beach och jobbintervju

Hallå Världen!
Nu har Therese slagit upp ögonen och hon är på toppenhumör idag! :) Jag ska kila iväg och handla lite inför vår BBQ om några timmar och efter det ska jag ta en kall dusch. Det är grymt varmt ute idag så solskyddsfaktor 30 åker absolut ner i väskan.
Hade igår två missade samtal från ett café som behöver extrapersonal. Cafét ligger i New Town där jag och Tim var och drack lite drinkar förr. På torsdag ska jag dit för en intervju. Ska jobba stenhårt sista månaden här i Sydney och spara pengar inför våra kommande galenskaper. Om någon missat vår resrutt så finns den längre ner här i bloggen, eller om ni haft en tuff dag och föredrar bilder istället för text så länkar jag här till Therese blogg.
 

Inga kommentarer!

/T

Måndagslugnet infinner sig

Åter måndag. Tycker att jag skrev det alldeles nyss vilket visar på att tiden går ju väldigt fort. Nu har jag gjort min första helg på Le Montage och trivs superbra där. Alla är kanontrevliga och jag blev en i gänget direkt. Skönt! De bjöd med mig på BBQ nu på tisdag, alltså imorgon. Vi kommer att hålla till på en utav Sydneys stränder som heter Bronte Beach. Det blir lite knytkalas.

Alla stränder är ju ganska lika varandra! :)

Idag ska jag och Therese åka till Manly Beach där vi var förra veckan. Sitter dock och känner efter om jag orkar eller ej. Måste ju erkänna att jag känner mig lite utmattad och öm efter denna jobbhelg. Inte helt frisk heller gör ju inte saken bättre.
Gårdagen gick bra i alla fall. När kvällen började var jag en av dem som hade hand om dryckesserveringen. Man vill ju inte spilla rödvin på bruden, allt gick dock bra. Därefter varvade jag som servitis och bartender. Efter kvällens slut, vid ca 01.30 så är det förberedelser inför morgondagen som gäller. Alla dukar ska bytas, nya knivar, gafflar, glas och tallrikar ska fram samt hela lokalen ska städas. Därefter är det hemgång.

Ska kila iväg till en park nu och dö. Orkar inte åka till stranden.

Bye Bye alla andra arbetsmyror! /Therese





Kort uppdatering

Ska iväg till jobbet om 20 min. Le Montage, Privilege, Privilege, Le Montage...ja till sist blev det Le Montage i alla fall då Privilege bara gav mig 2 skift under en 14dagars period. Det går ju helt enkelt inte ihop. Så i fredags började jag mitt nya jobb och när jag kommer hem imorgon bitti vid 4.30 tiden har jag jobbat ca 34,5 timmar på 3 dagar. Hårt jobb!
I fredags stod jag som bartender på en singelkväll för folk över 30 och igår jobbade jag som servitris på ett mindre bröllop. Idag blir det ett större bröllop på ca 250 personer.
Jag har inte burit en tallrik på 2 år så min kropp är död och min mage är cp. Men jag lever! :)

Hej svej leverpastej! /Therese

Nyårsafton 2009

Minns ni min lista?
[ x ]
Ta en tur och inforskaffa lite midnattsmiddag till mig och Therese


[ -- ] Bada bubbelbad med mig sjalv och dricka skumpa
        Jag struntade i bubbelbadet och gick direkt på skumpan. Det var för varmt.

[ x ] Njuta av lite jordgubbar och smält choklad

[ x ] Göra mig i ordning till sköna nyårsrytmer. (Jag ser galen ut)

[ x ] Bege mig till KingPin (T:s jobb) kl 22.00 och göra det jag är bäst på i 1 timmes tid. Nämligen att lära känna nya människor

Check!

Vi hade en jättetrevlig kväll. Jag mötte upp Therese på KingPin och när hon slutade så gick vi hem till hennes arbetskamrat Ben som bor i närheten. Han bor på 56:e våningen så vi hade underbar utsikt över staden.


Njöt av fyverkerierna och smuttade champagne.


Nyårsfrillorna var revolutionerande


2009...känns det inte lite annorlunda?

Efter fyverkerierna tog Mark oss till ett fint casino.

Vi tog en sväng till Privilege men gick inte in. De ville att Therese och Andrew, som vi mötte upp efter casinot, skulle betala $40 var. Snålt, jag jobbar ju där. Så vi drog hem till en av Marks vänner istället.

GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA! Vad gjorde ni förresten?

/Therese



RSS 2.0