Christchurch, New Zealand

Hey!

Da var vi framme i Nya Zeeland. Den forsta person vi motte sa dessa underbara ord till oss "Piss off!" Haha, javla taxichauffor!

Vi ska val saga att vi har turen att vara har. Herregud, gardagens spurt till flygplanet. Inte roligt! Vi tog flygbussen till flygplatsen. Val pa bussen informerar busschaufforen oss om att resan som egentligen ska ta 20min nu skulle ta 1 timme. Det hade skett en olycka pa vagen och han var tvungen att ta en omvag. Som tur var sa tog det ca 40 min att komma dit sa vi hann till incheckningen. Da uppstar nasta problem, saklart. Tydligen slapper de inte in folk i landet som inte har bokat en biljett tillbaka. Men va f*a! Sa da var vi tvugna att boka en biljett pa plats och sedan spurta som tva galna idioter till JQ 171 som snart skulle avga. Ja...skratta ni!

Idag lordag har vi strosat runt i Christchurch. Kollat pa kathedraler, marknader och Botanical Garden vilket var vacker. Lite bilder fran det kommer senare. Nu ska vi krypa ihop i soffan och kolla pa en skrackfilm. Vi behover varma upp oss lite da det regnar har idag. Vi hoppas pa stabilare vaderlek de kommande dagarna.

Min mobil funkar inte har i Nya Zeeland. Om ni vill na mig sa far det antingen bli via facebook eller mail. Vi funderar dock pa att skaffa ett nytt simkort da det ar lite klurigt att vara helt utan. Vi maste ju kunna boka vandrarhem osv.

Ta hand om er dar hemma! Kram Therese

Dolphin Swim

Name Therese Zatterqvist
  Pickup Monday 2-March-2009 5:25 am
Encounter Kaikoura, 96 Esplanade, Kaikoura
   Product Dolphin Swim

...notera tiden for avfard...da brukar jag ga och lagga mig!

Klappat och klart

Tjo Sverigeee! Waz up?

Laget ar kanoners har. Idag har vi finfint vader i Melbourne. Horde att de har skyfall i Sydney. Haha! Vet ni, det blev inget guldvaskande idag. Vi valde att vanta med det da bade jag och Tessan hade lite pengakris igar. Therese kommer inte in pa sin internetbank harifran. Det funkar helt enkelt inte. Till mig ringde de fran Commonwealth Bank igar med harliga besked. De har tydligen rakat overfora $550 till mitt konto den 23 Januari, och nu maste de ta tillbaka det. Jakla klantarslen! Kunde de inta upptackt misstaget lite tidigare eller? Jag kanske skulle varit mer vaksam men vad tusan. Jag kollar val inte min internetbank 4 dagar i veckan. 3000kr...hejdaaaa!

Jaja, ingen ide att hanga lapp over det. Jag klarar mig. (pappas plastkort?) Vi har i alla fall bokat bussturen runtom New Zealand nu pa eftermiddagen. Som jag skrev igar borjar vi i Christchurch. Darefter reser vi med buss upp till Kaikoura dar vi ska bada med delfiner. Det kommer bli en upplevelse.
Kea Map
Under resans gang kommer vi ocksa att hoppa fallskarm och antingen aka forsranning eller klattra pa en glaciar.

The image “http://soasey.com/v-web/b2/images/Glaciar3.jpe” cannot be displayed, because it contains errors.
Coooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooolt!

/Tess

Nya Zeeland pa fredag

Tjo!

Igar bokade vi vara flygbiljetter till Nya Zeeland. Vi aker dit pa fredag kvall vid 18.00 tiden. SPANNANDE!  :)

Vi kommer att landa i staden ChristChurch dar vi spenderar ca 1 1/2 dag innan vi reser vidare. Vi kommer att bo pa vandrarhemmet Excelsior som kostar $13 natten. Alltsa 65 Svenska kronor. Undrar hur skabbigt det egentligen ar dar? Forstar ni hur mycket jag kommer att uppskatta min egna sang  nar jag kommer hem? For att inte tala om garderoben..!

Vi kommer formodligen att runda den nedersta on forst for att sedan bege oss till Wellington dar var van Ben bor. Han har lovat oss att vi ska fa bo i hans familjs strandhus. Vi far val se hur det blir med det!

Imorgon ska vi dock ut pa annat aventyr. Namligen till staden Ballarat dar vi ska vaska guld. Jag ar val lite smatt tveksam till om vi kommer att hitta nagra klimpar, men man maste ju ge det ett forsok! Om vi hittar ngt maste vi i alla fall kasta tillbaka det. Snacka om att ngn tjanar kosing. Turister belatar for att aka dit och vaska guld och om det hittar ngt far de snallt lagga tillbaka fyndet. Hehe! Men jag har ju sa mkt pengar sa det spelar ju inte sa stor roll! Guld

Nu blir det spurt tillbaka till vandrarhemmet. Hors imorgon da jag ar annu fattigare, men en erfarenhet rikare! :)

/ Therese

Great ocean road

Hej!

Igar var jag och Therese ute pa aventyr igen. Vi bokade en tripp till Great ocean road. En tur pa ca 12 timmar. Vilken heldag va?

Sitter nu pa stadsbiblioteket och tankte ladda upp alla underbara bilder, man kan dock inte stoppa in minnneskortet har och sladden ligger pa vandrarhemmet. Attans!

Vi hade i alla fall en skon tur och fick se manga vackra naturvyer. Vi vandrade i regnskogen, sag vilda koalor och matade papegojor. Var guide var helt galen. Han sag precis ut som tomten och hette Burney eller ngt liknande. Ja den gubben var det krut i ma jag saga.

Jag och Therese ar ju sa jakla roliga ocksa. Samsta turisterna nagonsin. *Skrattar* Vi kollar alltid pa varandra, skrattar och sager "Jaha, fint. Det ser precis ut som pa google." Det har val blivit lite som ett internt skamt. Vi njuter av varan resa till fullo. Dock kommer nog annu en andring i resplanen har. Vi funderar starkt pa att dra till New Zealand inom kort da det fortfarande ar nagorlunda vader dar vilket det inte kommer att vara senare.  Vi kommer att boka sjalva bussturen runt om oarna for att sedan kopa till de aktiviteter vi vill gora. Det billigaste sattet har vi kommit fram till. Darefter fortsatter vi var resa har i Australien.

Nu ska jag tillbaka till vandrarhemmet for att tvatta mina klader. Det som ar sa vidrigt ar ju att de anda inte blir rena. Vilket liv, detta backpackerliv! :)

En sak till, mamma...uppdatera bloggen!!! ;-)

Kram Hej!


Turistpoang!

Hej!

Jag och Therese har precis kommit tillbaka fran en tur i Melbournes innerstad. Vi kollade in melbournes hogsta byggnad. Har kommer lite bilder fran vart aventyr.


Igar kakade vi Amerikanska pannkakor och spelade chack.


Sa javla snygga!

Nu ska vi pa marknad! :) Kram Therese

Dagen efter dagen fore...

Godmorgon Varlden!

Vad ska vi saga om Melbourne da? So far so good! Jag gillar't!

Jag och Therese bor pa ett vandrarhem som heter All Nations. Enligt mig ar det det basta stallet vi bott pa hittills. Alla manniskor har ar sa jakla skona! Vi har varit har i 5 dagar nu och alla ar som en enda stor familj. Gorgott!

Pa vagen hit fran Canberra traffade vi en Norrman pa bussen. Vi snackade under resan men sedan skildes vi at da vi skulle bo pa olika vandrarhem. Igar sa traffade vi honom igen. Han satt i vandrarhemsbaren och vinkade till oss. Therese vinkade tillbaka och sa samtidigt till mig "Vem fan ar det dar som sitter och vinkar?" Haha, vi kande verkligen inte igen honom. Blev en sa himla komisk situation. Vi tog i alla fall nagra bira tillsammans med alla andra pa vandrarhemmet och hade askul. Kilade ner till baren som ligger bredvid da de var livemusik dar. Skooont!

Mamma och pappa..jag tycker ni behover bredda era musikvyer och lyssna lite pa The Knife. Gor nu det och stang inte bara ner laten!! OK?


Jag berattade ju att jag och Therese fick jobba pa en klubb forra helgen. Det var en en klubb som heter The Apartment. De hade en speed dating kvall och behovde med personal till sin function. Forhoppningsvis sa far vi jobba mer nu i helgen. Jag var i alla fall ute och lamnade lite fler CV:n igar men ingen lycka. Ingen vill anstalla for bara 4 veckor. Och nu ar det snart bara 3 kvar. Attans!

Jag skrev ju ocksa att jag at lunch med en framling. Skratta! Komiskt...
Jag fragade en kille pa gatan om vagen for jag var, som vanligt, totalt vilse. Han hade lunchrast och sa att "Javisst, jag visar dig vagen. Forresten, vill du haka pa och kaka lunch?" Jag tankte att, vafan jag kna ju inte kaka lunch med en okand manniska sahar. Men man ska ju vara lite galen sa...varfor inte? Han var trevlig men visade sig sen vara varsta creepy! Borjade ringa mig som en galning och nar jag inte svarade lamnade han ett meddelande pa mitt mobilsvar som lod foljane: Ar du normal? Hahaha....ar JAG  normal? Vem ar det som trakaserar vem? Man kan ju inte mer an skatta.

Nu ska jag kila ivag go' vanner! Ha det gott! Kram Therese

Tillbaka pa ruta 1

.... letar jobb...det ar frustrerande...
..................................................................................................................................... Peace out! / XOXOXO

Love from Canberra

Hej!

NU, horrni...har jag hittat en dator som funkar, nagorlunda! Har kommer bilder fran skona Canberra.

War Memorial langt borta i bakgrunden.

...Gubbe.

...Trad.

Inne i War Memorial traffade jag Djungelns Konung. En berest jakel ska ni veta. Transporterad fran Belgien. Ohh...kulturpoang till MIG!
 
Vi kastade mynt och onskade oss World Peace! 

Det var en himla massa krakar som fatt satta livet till ska ni veta. Vackert var det med alla (plast) blommor! 

Finn ett fel!

Efter denna kulturboost knallade vi till The Parlament House som ni ser...dar laaaangt borta.
   
Vi tog en "liten" omvag runt den konstgjorda sjon, en svart svan, nagra fler minnesmarken och en bro.

The Parlament House! Japp Sverige, det ar har det hander. Vi hade turen att pricka in en orkester som ovade inne i en av salarna. De var skitduktiga!

Old Parlament House! Japp Sverige, det var har det hande!

Siste och ocksa minst, Canberra Museum & Gallery. Forlat men det var nog det mest vardelosa museum jag nagonsin besokt! Haha!

Idag ar det ju alla hjartans dag! Jag har kopt bakelser till mig och Tessan som vi ska festa pa nar hon vaknat. Mysigt va?

Sa vad har mer hant har i Melbourne? Jo, igar sa at jag lunch med en framling och sedan fick jag och Therese jobba pa en nattklubb har som heter The Apartment. De hade en function. Mer om det i nasta inlagg, mina pengar ar namligen slut inom kort! Nu ska jag vacka Therese, vi ska fira hennes fodelsedag ikvall! Party! :)

Nyfunnen van i Melbourns innerstad.

Ta hand om er! Kram Therese

Melbourne

Hej!

Da kor vi en liten uppdatering go vanner! :)

I mandags lamnade jag och Therese Sydney vid 13.30 tiden och begav oss till huvudstaden Canberra. Dar stannade vi i 1 1/2 dag och turistade som galningar. Jaklar vad vi promenerade! 1 1/2 dag rackte dock gott och val, for Canberra...ja det ar inte stort. Dock valdigt mysigt maste jag saga. Staden hade lite "Nykopingskansla" over sig. Vi tog en hel del bilder men som vanligt suger vissa internetcafeer och man kan inte ladda upp. Irritationsmoment! 

Onsdag kvall, kl 20.30 sa begav vi oss till Canberras busstation dar bussen till Melbourne vantade. 10 timmars resa, fy tusan, det var inte roligt. Som tur var kunde vi sova under en del av resan i alla fall. Val framme, 06.15, var det dags att borja kolla efter vandrarhem. Ja, man kan ju tycka att det ar smart att gora det innan, men vi ar som vi ar. Vi forsokte kolla upp boende innan vi akte men fick SPEL pa alla internetsidor och lade ner skiten, rent ut sagt. Vi hittade i alla fall boende for natten pa ett trevligt vandrarhem och idag sa flyttade vi till ett annat dar det ar lite billigare. Vi ar ju sa ekonomiska jag och Tessan.

Igar kvall kollade vi in staden och tog oss varsin drink pa en skon cocktailbar mitt i stan och idag blir det jobbsok.

Bilder kommer da vi hittar ett dragligt internetcafe.

Ta hand om er! / Therese

Blue Mountains

Jag och Therese var uppe i Blue Mountains for ett par dagar sedan. Vi tog MASSOR utav bilder sa har kommer en hel hog!

Haha, ser ni att min arm ser ut att vara 2m lang?





Som ni ser var det mycket vackert! :) Sag att Therese hade lagt upp en massa bilder fran hennes kamera pa sin blogg, HAR hittar ni den!

Nu ska jag snart kila ivag till Le Montage. Sista dagen pa jobbet. Underbart! Sant himla slitjobb!
Ca 14.00 imorgon aker vi med buss til Canberra. Det kommer sakerligen en bildshock darifran snart ocksa!

Kram pa er alla! Mamma och pappa, hoppas ni har en underbar utlandsvistelse! TJAO!

BBQ a few weeks ago

Bildchock!

Inga kommentarer!

Jag, Dinos, Paula, Cici och Chaba

Grillmastarna



Yepp! / Miss T

And Uppdatering

Sa, nu har vi lamnat lagenheten och flyttat tillbaka till vandrarhemmet. Kanns bra. Vi bor dock pa 7e vaningen och hissen ar sjuukt seg. Dock ratt bra da jag tanker efter. En massa gratismotion far man nar man rusar upp och ner.

I fredags var jag ju och bowlade med Tessan och efter det sa spelade vi Lasergame. Skitkul! Vart lag blev loosers men jag hade nast bast poang av alla som spelade i alla fall! Vad sager ni nu da? Pappa du far ta mig till skjutbanan nar jag kommer hem!

Tessan, du och dina suddiga bilder! Haha!

Igar tog vi bussen till Palm Beach. 1tim och 40 min tog det. Det kande jag dock inte av for jag sov typ under hela resan. Var sa sjukt trott. Tur att jag tog mig en liten tupplur for nar vi kom fram sa foljde vi en vandringsled upp pa ett hogt berg. Vi lyckades ga vilse pa kopet och Therese blev biten av ev best (las myra). Spannande var det!

Efter var upptacksfard satte vi oss pa stranden och njot! Det var vackert dar! Bilderna ligger pa Tessans kamera och den kranglar tydligen. Ska se om jag kan fa upp dem om ngn dag. Kommer nog inte blogga varje dag framover da vi inte kommer ha tillgang till internet och det ar ratt dyrt att sitta pa internetcafeer.


En riktigt mysig dag som vi avslutade med en lunch vid stranden.

Imorgon bar det av till Blue Mountains. Kl 09.00 lamnar vi vandrarhemmet. Efter det blir det utgang i Kings Cross. Sista chansen innan avresa till Canberra.

Hoppas allt ar bra i Svedala! Kram Therese

RSS 2.0